filmåret 2013

Så här mellan jul och nyår så är det läge att börja blicka framåt, och jag är en sån som älskar film nästan mer än böcker så det faller sig naturligt att kolla lite på vad som kommer under 2013 som kan vara kul att se.

Först ut är filmatiseringen av ”Beautiful Creatures”, som dyker upp i svenska biografer den 13:e februari. Jag har själv inte läst boken, som är den första i en trilogi, men den ligger i den alltjämt växande ”Att läsa”-högen. Lite roligt är att om man kollar SF:s hemsida, så rekommenderas filmen ”End of Watch” om man gillar den här, men jag har OTROLIGT svårt att se hur en film om häxor i södra USA och en extremt realistisk film om patrullerande poliser i Los Angeles har med varandra att göra…

Nästa film ut som har med YA att göra är ”The Host”, som bygger på Stephanie ”Twilight” Meyers bok, som på svenska heter ”Genom dina ögon”. Istället för vampyrer, varulvar och darrande underläppar så får vi rymdvarelser som invaderat människokroppar, vilket låter rätt mycket som YA-versionen av ”Invasion of the body snatchers”, eller varför inte ”The Faculty”. Jag kan väl inte direkt säga att jag är superintresserad, men man vet ju aldrig. 29 mars kommer den hur som helst.

Veckan efter går ”Warm Bodies” upp på bio, och den filmen (och boken) har ju en story som jag önskar att jag kommit på själv, så galen är den. Jag menar: ”R is a zombie. After a zombie apocalypse, he shambles across an America filled with collapsed buildings, rusted cars, shattered windows, and abandoned high-rises. He can only grunt or moan and craves human brains to get high on their memories. After eating the brains of a teenage boy, R is overcome with love for the teen’s companion, Julie Grigio” Och hur ofta får man egentligen se en romantisk zombiekomedi?

Därefter blir det ett rejält hopp över sommaren, fram tills augusti. Då kommer ”Percy Jackson and the sea of monsters” den 16:e augusti. Jag läste massor av grekisk mytologi när jag var liten, samtidigt som jag läste superhjälteserier, och därför har jag en ganska rejäl svaghet för båda. Jag gillade faktiskt första Percy Jacksonfilmen, och ser fram emot den här också. Tyvärr finns ingen trailer än så länge.

Veckan efter så kommer en av mina nya favoritbokserier med sin första filmatisering. Jag har sett trailer alldeles för många gånger redan och hoppas verkligen att det här blir början på nåt stort. Jag pratar om ”The Mortal Instruments: City of bones”, som jag också kommer att recensera nu i dagarna.

20:e november kommer slutligen en film som jag också ser väldigt mycket fram emot, och det är del två i The Hunger Games-trilogin, ”Catching Fire”. Det var länge sen jag läste igenom en bokserie så snabbt som den!

Det kommer naturligtvis en massa annan bra film under året, så vi har mycket att se fram emot nu när vi vet att maya-indianerna hade fel 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s