Svtplay

Vi borde prata lite om hur fantastiskt bra SVTPlay är egentligen. Igår såg jag och sambon ikapp årets julkalender, och senare på kvällen såg jag två avsnitt av Kobra, avsnitten om icke-konventionella superhjältar samt avsnittet om svensk hiphop.

Att kunna gräva sig igenom program som man missat, eller för den delen själv styra när man vill se nåt är en av de enskilt största förändringarna för tvtittandet sen färg-tvn kom.

För os som tittare är möjligheten att kunna se, och se om program en guldgruva utan dess like. Och samtidigt ges möjligheten till mindre , kanske t om webbexklusiva, produktioner att nå ut till presumtiva åskådare. En produktion som t ex ”Slå han på käften” om tre svenska MMA-fighters kan ses när som helst istället för att förtvina på nån obskyr tid i tablån. För att inte glömma vilka möjligheter det finns att, legalt dessutom, koppla ihop programmen med sociala medier via Twitter, Facebook etc.

Till och med min pappa är helt frälst i playfunktionen.

Däremot är det svårt att säga att andra kanaler hängt med i samma utsträckning. De flesta har playfunktioner, men inte alls lika smidiga rent tekniskt. TV 4 har t ex ett känt fel när det gäller nya Samsung-apparater med Smartfunktion som inte åtgärdats sen i våras. Det är inte godtagbart 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s