Veckans bloggjerka 14-17 feb

Ny bloggjerka, som vanligt på initiativ av Annikas litteratur- och kulturblogg. Veckans ämne:

Skriv om för- och nackdelar med att vara en slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för mer läsning.

Det första jag tänker på är det klassiska ”så mycket böcker, så lite tid”. Det finns så enormt många böcker jag skulle vilja läsa, och fler kommer hela tiden. Men tiden! Jag får liksom inte mer timmar på dygnet ändå. Man måste ju hinna med annat också! Jag läser främst på bussen hem från jobbet, då får jag ca 45 minuter då jag inte kan göra så mycket annat. I med lurarna, bra musik, och sen gräva fram veckans projekt ur väskan, sen är resan fixad. Väl hemma kan det ju bli några sidor när man lagt sig, eller när sambon kollar på nåt på TV som jag inte är särskilt intresserad av.

I övrigt har jag svårt att hitta nackdelar. Det kanske inte finns några? Andra kanske kommer att säg att de inte har råd – jag har ju lyckligtvis inte det problemet. Sambon plockar hem böcker från biblioteket, så jag har t o m hemleverans. Kostar inte en krona extra!

Dock är det ju så att det ibland dyker upp en del böcker som är gallrade från biblioteket, och som får nytt hem hos oss, så enda nackdelen är kanske snarare var nästa bokhylla ska få plats!

20 reaktioner på ”Veckans bloggjerka 14-17 feb

 1. Ja, det är en nackdel att det kännas lite överväldigande med alla böcker ibland, men man ska nog bara vara glad för det! Och vad lyxigt med hemleverans, biblioteket är ju bland de smartaste grejerna någonsin 🙂

  Gilla

 2. Finns det någon stödgrupp för sånna som har svårt att gå förbi utgallrade böcker utan att tycka synd om dem och ta med dem hem? Känner igen det där med platsbrist.

  Gilla

  1. Om det finns en ska jag anmäla min sambo! Skämt åsido så är det väl jättebra, vi kommer väl aldrig att behöva köpa några barnböcker så mycket som hon burit hem 🙂

   Gilla

 3. imponerande att du kan lyssna på musik och läsa samtidigt, det klarar jag aldrig av!
  Jag lyckas hålla mig ifrån att ta med gallrade böcker hem, oftast iaf, ser böcker med signum tillräckligt på dagarna, hemma vill jag slippa de plastade böckerna=)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s