bokbloggsjerka-7-10-mars

Så var det fredag igen och en ny bokbloggsjerka. Spännande tema den här gången, inspirationen till veckans jerka är hämtad från The Guardians artikel Which book will never be find on your shelves?

Lite smålurigt ändå, som jag skrivit tidigare så är det ju väldigt få böcker som hittar in i mina hyllor överhuvudtaget, jag köper ju väldigt få böcker på ett år! Men om man kollar på vad som finns i hyllorna finns i princip allt utom tantsnusk-böcker. Tror jag… Jag har inget emot vare sig deckare, fantasy, sci-fi, klassiker (hallå, hur kan man inte vilja läsa klassiker?), faktaböcker om allt möjligt osv. Lite av lyckan och problemet med att som sagt ha en bibliotekarie i hemmet är att alla möjliga böcker dyker upp.

Om man då får omformulera frågeställningen lite till ”vad skulle jag aldrig läsa?”, då blir det ju genast mycket lättare.

Det är ju nämligen klart som korvspad att jag ALDRIG I HELA MITT LIV skulle läsa eller köpa nån sorts new age/självhjälp/kom i kontakt med din inre indian/mitt liv med spöken-litteratur! Jag tål inte sånt. Fy faaaan!

Ungefär lika liten chans är det ju att jag skulle lägga pengar på Harlequin/tantsnusk, men å andra sidan så är jag ju i princip så långt från målgruppen man kan komma, så det är ju mer eller mindre uppenbart. Poesi har aldrig varit intressant heller, däremot läser min sambo mycket sånt så det finns nån hyllmeter hemma om lusten skulle falla på nån gång.

15 reaktioner på ”bokbloggsjerka-7-10-mars

 1. ”Kom i kontakt med din inre indian”….:D 😀
  Nä, såna böcker kommer aldrig in i min hylla heller. Aldrig.
  Tyvärr läste jag ditt svar innan jag skrev mitt eget så nu kommer det jag skriver förmodligen bara att kännas som en copycat på ”inre indian”…

  Gilla

 2. Jag tolkade också frågan som vad jag inte skulle läsa 🙂
  Och håller med om självhjälp, jag är inte rätt målgrupp kan jag ju säga..

  Gilla

 3. Jag har samlat på mig mina böcker under drygt 40 år, så där finns verkligen allt möjligt, även självhjälp, tantsnusk och poesi. Men de harlequinböcker jag fick i ett bokpaket jag ropade in på auktion, de åkte i soporna!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s