The return of Hjärtans Fröjd

1985154Titel: The return of Hjärtans Fröjd

Författare: Per Nilsson

Om: Tar vid ungefär ett år efter att förra boken slutar, och handlar om tolv dagar som vänder upp och ner på livet totalt.

Citat: ”Till tre. Just nu kan jag säga det till tre. Och då räknar jag ändå inte mamma och lillsyrran. Tre. Helt fantastiskt. Och mena det lika mycket och lika djupt och lika ärligt.”

Omdöme: Jag fick samma hisnande känsla när jag läste den här boken som förra. Språket är inte riktigt lika lekfullt, men ändå bra – jag kan tänka mig att det ska återspegla en sorts mognad hos huvudpersonen, men Nilsson har fortfarande samma känslosamma anslag i tonen. Sen kan jag ju tycka att karaktärerna är mer än lovligt dumma ibland, men återigen, tonåringar tar inte alltid de smartaste besluten – det räcker med att kolla ett par avsnitt av Teen Mom på MTV för att bli påmind om detta. Jag kan även tycka att slutet är lite väl ”enkelt”, jag menar, hur ska det gå? Hur ska det lösas? Men så är det också en bok på strax under 200 sidor, och som lämnar huvudpersonerna i ett läge som ändå får betraktas som ganska bra i det stora hela. Jag tycker ändå att det här är en bra bok och man är ju i princip tvungen att läsa den om man läst första, men som det kanske framgår så håller jag första boken lite högre!

As usual, köpmöjligheter på CDON, Bokus och Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s