Vi måste sluta ses på det här sättet

slutasesTitel: Vi måste sluta ses på det här sättet

Författare: Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck

Om: Hur svårt det är med livet, kärleken och verkligheten när ena parten går i gymnasiet och den andra är en ensamstående småbarnsförälder.

Citat: nej, jag orkar inte den här gången.

Omdöme: Jag har dragit lite på det här i ett par dagar, jag läste ut den här redan i slutet av förra veckan nämligen. Och ärligt talat, jag har haft lite svårt att komma fram till nåt mer än att jag inte tycker särskilt bra om boken, men att jag inte tycker särskilt illa om den heller. Jag skulle kunna säga att den är lättläst, men å andra sidan har jag sällan tagit så lång tid på mig att läsa en så pass tunn bok. Den var bara så svårt att plocka upp den, men när jag väl läste den så tyckte jag om det jag läste, så det var en ganska konstig känsla. Det kändes mest skönt när det var över.

Men vad gillade jag då, för nåt var väl bra? Jo, det var det. Jag gillade Jens mer än Hanna som karaktär. Självklart är det så att det säkert har att göra med att jag är lite äldre och kille, och därför tycker det är lättare att relatera till honom, men han känns lite mer likeable helt enkelt. Jens har ju ett liv som många kan känna igen sig i med att försöka hitta en väg mellan småbarn, separation och det här vacklandet mellan att försöka än en gång med dotterns mamma eller om han ska försöka träffa någon ny. Jag tror på honom som figur. Hanna är mer… naiv kanske är rätt ord? Hennes världsbild är ju inte lika stor av naturliga skäl, och hon blir aldrig lika komplex i sin framställning. Sen får man ju trots allt lite pirr i magen när förälskelsen blossar upp och tar fart, man kommer ju liksom själv ihåg allt det där.

Jag märker egentligen aldrig av att det är två olika författare som skriver heller. Jag vet inte om det är bra eller dåligt eftersom jag inte läst nån av deras egna produktioner sen tidigare, så jag vet inte om nånting blir bättre eller sämre av deras samarbete.

Vad gillar jag inte då? Egentligen ogillar jag inte så mycket heller men… berättelsen griper inte tag i mig så som den borde. Jag bryr mig inte så fantastiskt mycket om dem, och kanske värst av allt – jag vill inte att de blir ihop i slutet, för allas skull, inklusive dem själva! Om man jämför med t ex Eleanor & Park so jag läste nyligen, så blir jag betydligt mer berörd och hejar på dem hela boken igenom men när det gäller Hanna och Jens vill jag alltså tvärtom att de gör slut.

Och hur kul är det, en romantisk ungdomsbok där jag vill att de unga tu går skilda vägar i slutet?

Vill ni köpa den så finns den på Fritzstahl, Adlibris, CDON och Bokus och en massa andra ställen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s