Bokbloggsjerka 11-14 april

Efter gårdagens fullständigt galna anstorming av besökare där besöksrekordet på den här lilla bloggen slogs på nolltid pga en liten tweet på rätt ställe av författaren till den senast recenserade boken här på bloggen (här du inte läst recensionen? Gör det här!) så lugnar det antagligen ner sig ganska rejält inom nån dag… Jag kan nog inte vänja mig vid de fantastiska siffror jag fick igår kväll, även om det hade varit trevligt!

Veckans bokbloggsjerka från Annikas litteratur- och kulturblogg handlar om det här:

Har du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?

Ja, självklart. Det kan ibland gå så illa att det inte bara tar dagar, utan veckor innan man hittar nåt intressant igen i hyllan, men det ska sägas att sen jag började blogga mer seriöst så har det inte hänt än, även om jag gör uppehåll ibland – vissa dagar orkar man bara inte läsa på bussen utan vill bara blunda och slappna av. Och sen fuskar jag ju – jag lånar ju 95% av min läsning från biblioteket, och där finns det egentligen ALLTID nåt intressant.

För att lösa det? Jag vet inte om jag har nån strategi egentligen. Jag tycker att det verkar komma av sig självt. Att göra nåt annat är ju en variant, spela TV-spel eller dra igenom någon TV-serie eller film, men för mig så avlöser alla de här sakerna varandra ganska naturligt. Eller springa en runda eller gräva i trädgården eller nåt sånt, då är det rätt gött att sätta sig ner efteråt och då kanske det plötsligt är lättare att hitta nåt läsvärt i hyllan? Men när det gäller just läsning kanske det helt enkelt handlar om att läsa NÅT, vad som helst. En kort bok på 150 sidor, en graphic novel, eller helt enkelt nåt som man läst tidigare och verkligen tycker om. Och låta det ta tid, läslusten kommer tillbaka så småningom. Man måste inte läsa nåt hela tiden (får man säga så som bokbloggare?).

 

 

10 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 11-14 april

 1. Ja! vad kul med besöksrekord! Sånt kan man gå runt och le över en hel dag, fast om man försöker förklara för någon utomstående ”icke-bloggare” så har de svårt att förstå storheten i det hela och muttrar om ”nördig” och annat ovidkommande.

  Jag har aldrig lässvackor. Begriper mig inte på uttrycket ens.

  Gilla

  1. Ja, och när det dessutom handlade om hundratals fler besök än vanligt så är det ju extra roligt.

   Jag ser det nog inte som lässvackor heller, mer som en sorts naturlig pendel. Har man många saker som intresserar en måste alla få lite utrymme ibland.

   Gilla

 2. Va? Måste man inte alltid läsa? Jag gör ju väldigt mycket annat än att läsa så är rätt naturligt då att man inte blir ”Less” på att läsa.

  Gilla

 3. Jag har inte alltid lust på alla böcker i min hylla, men vanligtvis brukar det åtminstone finnas minst en som lockar mig. Bara inte just nu, eftersom jag har utmattningsdepression…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s