Det här med att omvärdera saker i efterhand.

Min sambo berättade att på hennes bibliotek så har av nån okänd anledning serien Starcrossed av Josephine Angelini fått ett stort uppsving. Det är en serie om ättlingar till grekiska gudar och (så klart) ödesmättad kärlek. Jag har läst de två första delarna för ett tag sen, och tyckte väl att det var rätt ok. Inte skitbra, inte usel, utan helt ok, 3 av 5 liksom. Det fanns nämligen en bok om grekisk mytologi på biblioteket när jag var liten och den lånade jag massor av gånger, så därför var det ju lite kul med nåt som åtminstone hämtade inspiration därifrån.

Men så var det ju det här med att omvärdera saker som sagt.

Ju mer jag tänkt på serien, desto sämre blir den. Så känns det i alla fall. Karaktärerna känns dummare och mindre trovärdiga för varje gång. Och storyn? Som en blaskig blandning av X-Men och Twilight, och då ska det ändå sägas att jag älskar superhjältegrejen i alla former. Nu när jag tänker på Starcrossed-trilogin så blir jag nästan lite illa berörd – just nu tycker jag att den är så pass dålig!

Samma sak, fast exakt tvärtom, gäller ju den inte helt okända The fault in our stars. Den tyckte jag var helt ok, men inget märkvärdigt med alls. Jag läste till och med om den ganska snart efter första genomläsningen för att försöka fatta vad alla andra tyckte var så bra. Fattade ändå inte. Men nu… flera månader senare! I mitt huvud är har den blivit en alldeles lysande bok som jag varmt skulle rekommendera till nästan vem som helst.

Är det inte lustigt hur mycket saker kan förändras när man får lite distans till det?

 

En reaktion på ”Det här med att omvärdera saker i efterhand.

  1. Jag har faktiskt också läst starcrossed. Jag började med första och ledsnade. Sedan fick jag bok nr 3 och den var faktiskt så ok att jag var tvungen att läsa nr 2 också. Blev fel ordning, men allt kan ju inte bli rätt 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s