Bokbloggsjerka 16-19 maj

Jag har missat en del bokbloggsjerkor på senare tid av olika anledningawr, men den här veckan kör vi i alla fall. Veckans fråga från Annikas litteratur- och kultublogg lyder:

För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat?

För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?

 

Ett tag läste jag uteslutande e-böcker, medan jag numera gör precis tvärtom – jag läser bara fysiska böcker (men serier på iPaden). Jag kan inte säga att jag generellt köpt saker jag läst som e-bok/serie, men det finns några titlar – senaste exemplet var nog en samlingsbox med alla John Greens böcker, men jag har köpt en del seriesamlingar genom åren. Där är det en sån skillnad på elektronisk och fysisk form. E-serier kan man zooma in på detaljer, kanske få vissa saker att röra sig och så vidare, men känslan av att ha volymen i handen ”på riktigt” är en helt annan. Jag skulle nästan säga att det är större skillnad på serier än böcker i det fallet!

Har jag lånat en bok på biblioteket är det väldigt liten sannolikhet att jag köper den, men ibland hittar någon sån bok hem ändå, Jellicoe Road är en sån , så man ska aldrig säga aldrig!

15 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 16-19 maj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s