Bokbloggsjerka 23 – 26 maj

Idag firar jobbet 20 år som högskola, och det ska festas som attans! Eller nja, jag ska äta och sen åka hem, men lite festligare än vanligt blir det. Men ännu viktigare än det – ny bokbloggsjerka!

Veckans fråga:

Har du läst en bok som slutade på ett sådant sätt att du blev rejält besviken?

Ja, och det var faktiskt inte så länge sen. Någon kanske drar sig till minnes att jag för ett tag sen recenserade ”Vi måste sluta ses på det här sättet” av Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck, och egentligen är det så att jag tycker att själva slutet är rätt bra – men sen kommer epilogen och totalt förstör ALLTING. Jag hävdar å det bestämdaste att det hade varit en bättre och mer intressant bok om epilogen inte existerade!

14 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 23 – 26 maj

  1. Just i det här fallet så tar epilogen och gör en 180° med slutet och totalt förändrar slutet av boken från vettigt till fullkomligt idiotiskt.

   Gilla

 1. Har inte läst denna men epiloger i olika format är sällan bra. Det känns oftast slarvigt skrivna för att kunna förklara saker de inte lyckades reda ut i den vanliga texten. Påhäng som snarare förstör än förstärker läsupplevelsen.

  Gilla

  1. Just det, såg att du nämndes på nån annan blogg. Jag kommer inte ihåg att jag stördes så mycket av just HP-slutet, men det var länge sen jag läste den boken.

   Gilla

 2. Epiloger stör jag mig ofta på, behöver inte alls de där inblickarna tio år senare, som i Harry Potetr eller Hungerspelen, har fantasi så det räcker att skapa en egen framtid åt dem…

  Gilla

 3. Epiloger handlar ofta mer om att författaren har separationsångest från sina bokkaraktärer än om att det finns något jätteintressant som faktiskt måste sägas för läsarens skull.

  Gilla

 4. Jag har inget emot epiloger som sådana, men det blir så himla tråkigt när de blir så… fel!

  Men jag gillar Johanna Lindbäck, skarpt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s