Sword Princess Amaltea

webb_SPA1Titel: Sword Princess Amaltea

Författare: Natalia Batista

Om: Manga-fantasy om prinsessan Amaltea som måste ge sig ut för att befria en prins, gifta sig med honom för att vinna halva drottningdömet.

Omdöme: Det här är min första bekantskap med Natalia Batista, och vilken trevlig sådan! Greppet att vända på könsrollerna (i Batistas fantasyvärld är det kvinnorna som är det dominanta könet) fungerar faktiskt över förväntan och jag kommer på mig själv flera gånger att tänka på vilken effektiv ögonöppnare Sword Princess Amaltea faktiskt är om hur bisarr vår egen verklighet faktiskt är. Stort plus för den stora variationen av karaktärer av olika hudfärg och kroppstyp dessutom. Jag är inte så van vid att läsa manga, min läsning inskränker sig till en handfull volymer av Naruto, men jag har sett en del manga under åren och jag tycker definitivt att Batista med assistenter har en riktigt läcker teckningsstil och har ett bra driv i sitt berättande, serien är både spännande och humoristisk samtidigt som det är riktigt bra fart i storyn.

Kombinationen av en tänkvärd egen värld kombinerat med en bra och snyggt berättad story gör att jag definitivt ser fram emot nästa del som ska komma under hösten! Sword Princess Amaltea är ett välbehövligt och intressant inslag i den svenska serievärlden och jag hoppas att den ger upphov till många spännande och tankeväckande funderingar hos läsaren – det gjorde den i alla fall för mig.

Köp på Adlibris, CDON eller Bokus.

2 reaktioner på ”Sword Princess Amaltea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s