Top Ten Tuesday – Confession time!

toptentuesdayDå var det tisdag igen! Den här gången handlar Top Ten Tuesday om nåt så speciellt som ”Blogging confessions”. Så nu ska vi dela med oss av våra mörkaste hemligheter. Eller nja, nästan… Jag har listat tio punkter här, lite sött, lite salt, lite sorgligt, lite glatt osv. Håll till godo!

 

 • Jag har jättesvårt för Barbro Lindgrens figurer. Loranga, Mazarin och Dartanjang – jag blir nästan fysiskt illamående, det kryper i kroppen när jag ser dem. Jag har aldrig gillat dem, inte ens som barn. De är på nåt sätt alldeles för galna och vansinniga för min smak.

 

 • Jag har sett alla Twilight-filmerna, flera av dem t o m på bio. Den första såg jag och min sambo på bio i New York och sen tänkte vi göra en tradition av det. Men i takt med att de bara blev sämre och sämre så gick vi över till att hyra dem, sen ladda ner dem och till slut snabbspola oss igenom sista filmen (så den kanske inte räknas som att jag sett?).

 

 • Om det inte var så att min sambo var bibliotekarie skulle jag nog aldrig gå till biblioteket. Det ligger helt enkelt för långt bort för att jag ska orka ta mig dit!

 

 • Och om hon inte höll reda på mina lån så skulle jag ha ungefär en fantasiljon i förseningsavgifter! Jag är urusel på att komma ihåg sånt.

 

 • De flesta böcker jag läser, läser jag bara en gång. Jag har till exempel bara läst Harry Potter-serien en gång – jag har tänkt att läsa om den, men varje gång så faller det på att det är så otroligt många sidor…

 

 • Jag tycker att Härskarringen och tillhörande böcker/filmer är otroligt överskattade.

 

 • Jag är faktiskt lite nyfiken på vad jag skulle tycka om Sarah Dessens böcker om jag läste nån av dem, trots att jag är väldigt långt från målgruppen…

 

 • Om jag sitter bredvid någon som läser på bussen/tåget etc. måste jag försöka se vad det är för nåt den personen läser.

 

 • Min farmor läste högt ur Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige för mig när jag var liten. Jag var helt förundrad över att hon också hade boken hemma hos sig. Efter att hon dog 1987 har jag aldrig öppnat boken igen.

 

 • Jag har en urgammal Pelle Svanslös-bok med Gösta Knutssons autograf i. Den är säkert inte värd nåt, men jag tycker hemskt mycket om boken ändå.

Och en 11:e punkt i efterhand som faktiskt har med bloggen att göra:

 • Jag är snudd på sjukligt besatt av att kolla på statistiken för bloggen, WordPress ger faktiskt en hel del intressanta fakta, som varifrån ni kommer, sökord, hänvisningar och så vidare. Jag kollar både via datorn och även appen i mobilen. På samma sätt bli jag superglad när nån faktiskt kommenterar, så fortsätt gärna och kommentera ännu mer!

2 reaktioner på ”Top Ten Tuesday – Confession time!

 1. Jag känner verkligen igen det där med att glömma bort lånade böcker… Vanligtvis brukar jag sätta upp kvittot på kylskåpet, men det slutar med att jag glömmer det ändå.
  Jag håller med dig om att Sagan om ringen-trilogin är otroligt överskattad. Samma sak med Star Wars, enligt mig.

  Gilla

 2. Känner igen mig i det där med bloggstatistiken, verkligen beroendeframkallande 🙂 Vill också se vad mina medmänniskor läser, Tycker inte om när de har något som skymmer titeln eller läser på platta så att jag inte kan se 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s