Top Ten Tuesday 15:e juli

toptentuesday

Let’s talk about other types of stories! Top Ten Favorite Movies or TV Shows!

Så lyder ordern i veckans topplista från The Broke and the Bookish, så då får det bli så.

 

 • Orphan Black (TV-serie). Det här är en av de få sci-fi-inspirerade serier min sambo kan tänka sig, och för mig är detta ett av veckans måsten de få veckor som det går på TV. Det är så förbaskat bra, så smart och välspelat och med så bra karaktärer att det liksom inte är nåt att snacka om.

 

 • The Walking Dead (TV-serie) Nästa TV-måste! Helt klart nåt av det mest välskrivna som visas, blodigt, karaktärsdrivet, dramatiskt. Jag längtar nåt sanslöst tills säsongen drar igång igen!

 

 • The Americans (TV-serie) Spioner på 1980-talet, familjedrama och en snortight story.

 

 

 • Arrow (TV-serie) Superhjälte-fantasten i mig måste ju också få sitt. Kan dock få spö av Gotham när den drar igång i höst – men det blir nog bara trevligt J

 

 • Love Actually (Film) Jag har ju sagt att jag gillar den här tidigare, så det är ju ingen överraskning.

 

 • Crazy, Stupid, Love (Film) Blir konstigt nog bara bättre varje gång. Underskattad, men förbaskat bra med Ryan Gosling, Emma Stone, Steve Carell.

 

 • Silver Linings Playbook (Film) Bradley Cooper har aldrig varit så här bra tidigare. Jennifer Lawrence (Katniss för tusan!) är som vanligt fantastisk. Lysande film som jag sett alldeles för få gånger.

 

 • Hot Fuzz (Film) Jag gillar Simon Pegg. Jag vill vara kompis med Nick Frosts karaktär i Hot Fuzz. Precis min typ av humor, och en film som hyllar Point Break på det här sättet är helt enkelt given på listan.

 

 • Det är här ni ska tipsa mig – vilken ska bli min nyaste favorit?

 

 

5 reaktioner på ”Top Ten Tuesday 15:e juli

  1. Det är en sorts väldigt verklighetsnära scifi om kloning, huvudrollen som spelas av Tatiana Maslany spelar flera karaktärer i samma serie, hon är helt fantastisk, bara det gör det värt att titta på serien!

   Gilla

 1. Orphan Black har jag funderat på att se men inte gjort ännu. Jag kan tipsa om The Black List, om du gillar konspirationer, FBI, intriger och lite ond bråd död på det, allt med snygga skådespelare. James Spader är ohyggligt bra i denna serie, skrämmer en rejält måste jag säga.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s