Fredagsfundering

Alldeles nyss läste jag en recension på Maze Runner där recensenten inte alla tyckte som jag. Jag vet inte om jag är konstig, men det är nästan de recensionerna jag tycker bäst om. Ja, inte just Maze Runner-recensioner alltså, men såna som kanske får en att fundera lite på varför man tycker så olika.

Det är ju självklart kul att läsa att andra tycker som en själv, det blir ju en sorts bekräftelse på att man har ”rätt”, men det är nog minst lika viktigt att ta del av motsatsen? Eller?

Hur tänker ni om detta?

En reaktion på ”Fredagsfundering

  1. Absolut! Håller med! Rädslan för att avvika från normen gör att vissa recensioner inte behövs skrivas, har man läst en har man läst alla. Speciellt om det är någon uppmärksammad bok, ta t ex en som jag inte läst själv Stoner… Fram för tyckandet, alla är vi olika och har olika preferenser så våga vara ärlig.

    Ett annat problem som jag upplever är att man med fördel väljer att läsa böcker som man nästan säkert kommer att gilla. Skulle nog bli lite intressantare om man läste och skrev mer om böcker som man normalt aldrig skulle ha läst…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s