Ja, jag vet att det är ett lyxproblem…

…men att sitta och försöka motivera varför man tycker en bok är bra är faktiskt inte jättelätt alla gånger. För bra är det, faktiskt en bok som kommer att hamna väldigt högt på min topplista när året är slut, men jag kan inte sätta ord på det. Inte än (ni kommer att förstå bättre när recensionen väl är klar, det lovar jag). Tur att förlaget satt ett datum som är några veckor fram i tiden innan man får publicera sina tankar.

Det är ju iofs ett kapitel för sig. Recensionsdatum? Kan nån förklara verklighetsförankringen i dem? Har man tur får man alltså möjligheten att läsa en bok innan den släpps i handeln, men sen ska man vänta till en bra bit EFTER att boken kommit ut innan man får komma med sina små kommentarer. Jag säger inte att det är dåligt, men det hade ju varit roligt att få veta hur man tänker från förlagens sida…

 

2 reaktioner på ”Ja, jag vet att det är ett lyxproblem…

  1. De tänker att det ska vara lätt att få tag på boken när recensionerna väl kommer. För tänk att du läser en recension och typ: ”nehepp, den har inte kommit ut än. Jaja, får väl vänta då” så glömmer du bort det till boken väl hunnit komma ut och det blir inget köp. Om boken redan kommit ut kan du klicka hem den på en gång = fler köp! Tror jag i varje fall. Rent logiskt borde det vara så.

    Gilla

  2. Låter som en rimlig förklaring.
    Jag brottas med samma problem just nu, fast tvärtom. Jag vet inte vad jag tycker. Måste kanske läsa boken igen, om den inte ska börja mögla innan jag kommer igång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s