Topp-Tio-Tisdag 4/11

Top Ten Tuesday den här veckan handlar om det här:

Top Ten Books I Want To Reread (or if you don’t reread…would reread in an ideal world)

Och den här gången är det sanslöst enkelt. Det blir inte tio böcker, men sju. Det är en serie som jag bara läst en gång totalt, och som jag många gånger funderat på att läsa om, inte minst i och med att jag börjat blogga mer intensivt. Samtidigt är det en serie där böckerna bara blir tjockare och tjockare ju längre in i serien man kommer, och skulle därför ta en jäkla tid att ta sig igenom = väldigt få uppdateringar på bloggen under ganska lång tid. Det är dessutom en serie där jag verkligen hängde på låset för att köpa delarna så fort de kom ut, och som var en så pass stor grej att till och med Coop Forum tog in de engelska böckerna så fort de släpptes.

Vilken serie är det då? Ja, om jag säger att det är en storsäljare av sällan skådat slag, om en ung föräldralös glasögonprydd pojke som får reda på att han är trollkarl och spenderar en hel del tid på en magisk skola tillsammans med en rödhårig pojke och en besserwisser till tjejkompis och kämpar mot en av de mest ikoniska onda trollkarlarna någonsin, en som knappt får nämnas vid namn?

Precis. Då vet ni.

Men nån dag så…

6 reaktioner på ”Topp-Tio-Tisdag 4/11

  1. Ja tänk om tiden fanns att läsa om dessa underbart magiska böcker.
    Personligen är jag lite av en omläsar-person, eller jag var det i alla fall, idag känns det bara som tiden räcker till för nya utmaningar.

    Men om jag skulle läsa om kommer denna serien definitivt högt upp på listan tillsammans med Hitchhiker’s Guide och väl valda Tolkienböcker och ja en och annan av Gaimans böcker med och…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s