Bokbloggsjerka 14 – 17 november

Är det redan fredag?! Så skönt, den här veckan har varit fullt upp, och det ser ut att hålla i sig ett bra tag framöver. Så just därför, raskt över till veckans bloggjerka:

Kan du berätta om någon bok/några böcker som beskriver kända berättelser ur någon annan huvudpersons synvinkel? Ex: 

Charlotte Brontes Jane Eyre kontra Jean Rhys Wide Sargasso Sea, som har ”the Mad Woman in the Attic” som huvudperson, eller Bengt Ohlssons Gregorius, vars huvudperson är prästen i Hjalmar Söderbergs Doktor Glas.
När jag läste frågan på bussen in till jobbet tänkte jag att ”nä, det här verkar ju hur svårt som helst”. Men nånstans i takt med att jag närmade mig Vätterns södra spets så dök det upp en novell av alla bokbloggares (nåja, kanske inte Anna) favoritförfattare Neil Gaiman, en novell som heter ”Snow, glass, apples” som vänder på berättelsen om Snövit och berättar den ur styvmoderns perspektiv. Jag smälter som smör i solsken.

18 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 14 – 17 november

  1. Åhå, det låter intressant! Margaret Atwood gjorde något liknande i novellsamlingen Good bones, men det var Askungens styvmor som fick komma till tals då.

    Gilla

  2. Den kände jag inte till. Jag vet inte själv vad jag tycker om Gaiman, men måste ändå prova flera. Gillade inte stardust men efter mycket funderande kom jag ju fram till att Oceanen var bra, så…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s