Det lackar mot jul del 1

Jag roade mig lite med att kika igenom Adlibris julklappstips, och i rättvisans namn får jag väl göra liknande för åtminstone några andra handlare också… Vissa kategorier är naturligtvis inte nåt som jag har någon som helst koll på (hej deckare!) men vissa är ju ändå sånt som faller in undre den här bloggens tema, så att här kommer några av mina favoriter.

Märkligt nog har jag bara läst EN ynka bok i kategorin Young Adult på engelska, och det är We were liars av E. Lockhart, eller ”Allt som du behöver veta” som den heter på svenska. Recension på den hittar du här på bloggen. Jag har dock en annan av titlarna i listan på gång på svenska men har inte hunnit läsa den än, nämligen Jag ger dig solen av Jandy Nelson, så håll utkik!

Raskt över till svenska böcker då. Kollar man bland pocketböckerna så finns ju en av mina favoriter från förra året, Bea Uusmas fantastiska Expeditionen: Min kärlekshistoria. Vet dock inte hur väl den gör sig i pocketformat, så den kanske man ska klämma lite på innan man köper, men det är ju fritt val förstås. Den är bra hursomhelst!

Jag har ingen större koll på fantasy, så den kategorin hoppar vi raskt över, och landar i science fiction, där en hel drös med bra böcker finns, med Marie Lus Prodigy och Champion i spetsen, men även James Dashners två första Maze Runner-böcker på svenska (jag hade dessutom missat att tvåan var på väg!). Jag gillade den första väldigt mycket, så jag ser fram emot att få sätta tänderna i del två.

Kikar vi i skräck-kategorin, så fastnar jag för Maplecroft – Cherie Priest. Jag har inte läst den här, men The road so far… skrev en sån intressant recension att jag blev intresserad av att läsa den. I samma kategori hittar vi även Ransom Riggs andra bok om Mrs Peregrines besynnerliga barn, dvs Spökstaden.

För att vara en bloggare som tycker att serier är en rätt kul grej, så har jag faktiskt inte läst en enda av böckerna – kanske beror det på avsaknaden av superhjälteserier… Men om jag får tipsa baserat på tidigare meriter så tror jag att Theos ockulta kuriositeter – Deus Ex Machina: sonen gärna fått hamna i min julstrumpa.

Och så har vi ju favoritkategorin – barn och ungdom! Där finns förutom givna tips som Hungerspelen, Harry Potter och Engelsforstrilogin glädjande nog också Sandra Beijers ”Det handlar om dig” och ”Nidstången” av Åsa Larsson och Ingela Korsell, en bok jag tyckte var en riktigt trevlig överraskning! Och framförallt – Sven Nordqvists ”Pannkakstårtan”, om inte annat för att det är just det receptet jag använder när jag lagar pannkakor hemma.

xmashass

2 reaktioner på ”Det lackar mot jul del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s