Sisterhood of the World Blogger Award

Jag har sett den här florera på en massa andra bloggar senaste tiden, och muttrat lite för mig själv om ”jaha, sisterhood, då kommer ju David aldrig att vara med”, och sen har det varit bra med det. Men så surfar man in på en av ens senaste bekantskaper och hittar sin egen blogg omnämnd, så jag antar att jag måste tacka genom att rekommendera er att besöka theroadsofar.com, gillar ni det jag skriver om lär ni gilla henne också, så det så.

Tydligen finns det lite regler om det här också:

Vad gör man när man blivit nominerad:
1. Tacka bloggen som nominerade dig och länka till deras blogg – Check, se ovan!
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg – I HELVETE HELLER! Jag kommer inte i några tjejbyxor, så då får det faktiskt vara.
3. Svara på de 10 frågorna ni har fått – Check!
4. Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 nya frågor. – Men, alltså, alla andra har ju redan fått den här. Så om nån är sugen på att köra en runda, länka er själva i kommentarerna eller nåt.

1. Har du någon tid på året då du läser mer eller mindre, eller håller du ett konstant lästempo?

Jag fick kolla mig själv lite snabbt för att se hur det gick i somras, eftersom min teori var att jag möjligtvis håller lägre tempo på sommaren och istället ägnar mig åt andra lustigheter, men tydligen hade jag läst ungefär lika mycket då som i valfri vintermånad (dvs alla utom juli). Däremot kan jag ju säga att innan jag började med bloggen kunde det gå MÅNADER mellan böcker, och sen läste jag fem st på rad, och sen långa uppehåll. Så ur det perspektivet… ja.

2. På tal om bokhögar som kan resultera i Death by books, har du någon strategi för att hanterar olästa böcker?

Som tur är har jag ännu inte hamnat i en situtation där jag känner mig helt dränkt, det har känts rätt ok än så länge. Men jag kör lite efter vad jag känner för stunden. Däremot kan jag inte med slalomläsning, jag är en ”one-book-kinda-guy”.

3. Läser du grafiska noveller/ serier i så fall är det samma ”stil” på dem som ditt vanliga läsande, eller är det något helt annat?

Ja, det gör jag absolut. Däremot är det lite mer superhjälteinriktat när det gäller det, även om jag läst mycket som inte har nån superhjälteinriktning alls – står det t ex Brian K. Vaughan, Robert Kirkman eller Neil Gaiman på omslaget så kommer jag att läsa oavsett innehåll. Eller Warren Ellis. Eller Frank Miller. Eller…

4. Vilket är ditt bästa läsminne?

Jag har nämnt det här innan, men farmors högläsning av Nils Holgersson när jag var liten har etsat sig fast. Det var då jag fattade att böcker kunde finnas i flera hem samtidigt. Jag var typ 6, ok?

5. Har du haft förmånen att träffa någon av dina favoritförfattare (kanske till och med haft en episk fan girl/boy moment )?

Räknas Tony Cronstam?

6. Bok till film/tv är det något du tycker är bra, i så fall vilka är dina favoriter?

Alltså, det är ju egentligen sanslöst många böcker som blir film. De senaste åren så har ju till exempel superhjältegenren exploderat på film med varierande resultat (Ja, Green Lantern – jag tittar på dig – du var en av de sämsta filmer jag någonsin börjat titta på). Men inom YA och närliggande kategorier så är det ju så att några jag gillat väldigt mycket är Harry Potter och Hunger Games-filmatiseringarna.

7. Har du någon bok som varit världsomvälvande för dig? Om ja vilken och varför?

Jag tror att ska man vara petig så var det nog Bamse-tidningar, inte böcker, som gjorde att jag lärde mig att läsa och sen gav mig möjligheten att läsa högt för de andra barnen i förskolan.

8. Boktips och inspiration, vart hittar du dina ”nya” böcker?

Det är en kombination av att bo ihop med en bibliotekarie som gärna tar med sig böcker hem, andra bloggar och lusläsande av förlagens kataloger.

9. Vad var det som fick dig att börja blogga?

Min sambo ger mig möjligheten att läsa en massa spännande litteratur med hemleverans (Woop! Woop!) och det var faktiskt hon som planterade idén om att det faktiskt inte finns särskilt många manliga bokbloggare, och definitivt inte inom de genrer som jag helst läser, så på den vägen är det. Om ni ska vara tacksamma eller förbannade på henne, det bestämmer ni själva men ni är ju ändå här och läser, eller hur?

10. Slutligen, den svåraste frågan av alla, om du bara fick behålla en handfull med böcker, vilka skulle det vara?

Frågan man får hela tiden, och som alltid är så svår – men eftersom man får svara med en handfull så blir det därför hela Harry Potter-serien, Sandman-volymerna, Batman: Hush och Watchmen. Sen är jag rätt ok med den stundande apokalypsen.

 

En reaktion på ”Sisterhood of the World Blogger Award

  1. Klart din blogg skall vara med 🙂
    För egen del så känner jag sisterhood handla om gemenskap och inte kön, så det så.

    Kul att se dina svar, högst underhållande och btw, ja man får räkna Tony Cronstam.
    Håller nog med på vissa av böckerna att bära med sig i den stundande apokalypsen, undertecknad reviderar (under stor vånda) till som tätt vilka som måste (och förtjänas) att bäras med.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s