Dags att sammanfatta året kanske?

Ja, det är väl så? Dags för en årssammanfattning över 2014, det är väl nåt en kan kosta på sig 29 december? Dessutom har ju varenda tidning med ett uns självrespekt listor till höger och vänster, så varför inte även jag?

För att börja någonstans så har det varit en fantastisk utveckling för oarya.se under 2014. Från att ha fört en ganska låg profil, helt enkelt för att jag inte riktigt visste vad och om jag ville med bloggen så har ju utveckligen och era besök och kommentarer ökat nåt ofantligt, speciellt nu under hösten. Så framför allt – ett jättetack till alla er som kommer hit, läser, kommenterar eller på annat sätt bidrar till att det faktiskt är roligt att hålla på med det här!

Jag är ju dessutom fortfarande helt till mig i trasorna över att förlag faktiskt skickar böcker till mig för recension, så ett stort tack även till alla förlag och författare som gör det här möjligt!

Men nu, raskt över till lite random ämnen som får sammanfatta 2014, för det är väl det som vi alla är nyfikna på eller hur?

Årets kommentator (och då räknas jag naturligtvis inte själv…): Katja på www.bokhuset.ax som leder med 30 kommentarer framför silvermedaljören!

Årets mest besökta inlägg: Utan tvekan recensionen av Sandra Beijers debutbok ”Det handlar om dig” som fullkomligt krossar all konkurrens med snart 2 000 visningar. Näst mest besökta bokrecension ligger på 143 visningar…

Årets cliffhanger: Slutet på Ransom Riggs ”Spökstaden”. Ge mig mer – nu!

Årets mest lästa författare: Här blir det oavgjort mellan två giganter i YA-genren, nämligen Tahereh Mafi och Marie Lu, där jag läst bådas samlade utgivning, dvs 4 böcker var. Vilket osökt leder till…

Årets besvikelse: Tahereh Mafis serie om Juliette. Ju mer jag tänker på det, desto sämre tycker jag om serien. För er som följt bloggen ett tag så vet ni allt om det här, men om ni fortfarande undrar, läs och begrunda.

Årets miljö: Miljön i Marie Lu:s ”The Young Elites”. Den här fantastiska miljön som är inspirerad av italienskt 1400-tal får min inre Assassin’s Creed-fanatiker att gå i spinn. Hedersomnämnande till Ranson Riggs, Laini Taylor och Jakob Wegelius för att vara ruskigt nära att knipa en förstaplats i den här kategorin.

Årets överraskning: ”Jag ger dig solen” av Jandy Nelson. Jag hade i princip inga förväntningar, och det är kanske just därför…

Årets huvudperson: Sally Jones, från Jakob Wegelius prisbelönta ”Legenden om Sally Jones” och ”Mördarens apa”. En gorilla som är mänskligare än de flesta människor!

Årets par: Eleanor och Park från Rainbow Rowells bok med samma namn.

Årets vanligaste autocorrect: ”Jandy” blir ”bandy” i min dator. Fruktansvärt irriterande!

Årets bästa bok: ”Världens viktigaste kyss” av David Levithan. Så bra. Köp. Låna. Läs.

Årets mysigaste:Fangirl” av Rainbow Rowell. Och som grädde på moset, i oktober kommer den här!

Årets läsare: du som läser det här så klart!

Så ser min sammanfattning ut för i år, god fortsättning på er, och så gör vi 2015 till ett ännu bättre år för oarya.se!

2 reaktioner på ”Dags att sammanfatta året kanske?

  1. Eh, tack eller nåt?! Känner mig som en stalker hahaha men skyller på att vi ju håller oss inom samma genre så det blir naturligt eller nåt. Låter bättre än stalker iaf 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s