Om detta talar man endast med kaniner

om-detta-talar-man-endast-med-kaninerFörfattare: Anna Höglund

Beskrivning: ”Anna Höglund är en av Sveriges mest nyskapande illustratörer. I Om detta talar man endast med kaniner utforskar hon en högkänslig kanins tankar och liv och provar bilderbokens gränser vad gäller tema och förväntad läsålder. 

Om detta talar man endast med kaniner är en poetisk bok där Anna Höglund kombinerar kollageteknik, fotografi och måleri för att skildra känslan av att vara annorlunda, men samtidigt sträva efter större gemenskap.”

Omdöme: Många av oss har personer i sin närhet som på ett eller annat sätt är drabbade av någon form av psykisk ohälsa. Vissa har fått diagnoser, andra inte. Den här bilderboken är ett fantastiskt direkt sätt för både oss som är i närheten eller den som själv är direkt drabbat att få en inblick i hur livet kan vara för en högkänslig person som huvudpersonen i Höglunds bok. Trots, eller kanske på grund av, de väldigt korta texterna så lyckas hon också sätta fingret på exakt de känslor och upplevelser som jag fått beskrivet för mig från de personer jag har i min närhet.

Rent tekniskt så har Höglund också hittat en berättarform som passar henne som hand i handske. Illustrationerna är enormt välgjorda och det märks att Höglund använt en rad olika tekniker och lagt ner mycket arbete på varje enskild bild, vilket gör att man kan spendera en hel del tid på att bara titta och utforska dessa utan att läsa själva texten, och det är väl ändå en av de stora poängerna med en bilderbok?

Man ska inte avskräckas av att det är just en bilderbok, för det här är inte en ”Totte bakar…” på något sätt utan har en helt annan målgrupp i ungdomar, unga vuxna och oss andra vuxna för den delen också. Det är inte boken du kommer att plocka upp för att den är rolig, men det är inte desto mindre en viktig och bra bok att läsa.

Finns att köpa på CDON, Adlibris, Bokus, Glansholm eller din lokala handlare!

Denna bok löser #1 i Kaosutmaningen 2015.

En reaktion på ”Om detta talar man endast med kaniner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s