#TBT 15 januari

9789132324499_200_sagan-om-belgarion-bok-1-stenens-vaktare_kartonnageSå, efter mycket funderande fram och tillbaka, men med hjälp av flera av er läsare därute så har jag ÄNTLIGEN landat i att torsdagarna hädanefter ska fyllas med lite nostalgi i form av Throwback Thursday, eller #TBT som det bekant kallas på andra delar av det här så kallade internet. Lite gamla böcker, lite funderingar och kanske lite annat smått och gått, vi får väl se vad det landar i.

Först ut under den här lilla taggen:

David Eddings och hans stora epos ”Sagan om Belgarion”, och den efterföljande serien ”Sagan om Mallorea”. Jag kommer ihåg att jag hittade den första boken i skolbiblioteket någon gång på mellanstadiet och blev helt frälst, och verkligen tokplöjde serien så fort det bara gick. Jag är dock lite osäker på om ”Sagan om Mallorea” hade kommit ut och/eller avslutats vid det laget, men jag vet att jag läste allt som fanns på biblioteket och sen gick vidare till det ”riktiga” biblioteket om böckerna inte fanns inne.

Jag har inte läst dem på väldigt länge, men på den tiden så hade jag läst hela serien (räknar man båda två så är det totalt 10 böcker, samt ett par tillhörande böcker) om och om igen. Det är första gången jag kan minnas att jag känt en saknad efter karaktärerna efter att jag läst ut böckerna. Jag är rätt säker på att Eddings-böckerna öppnade mina ögon för fantasy som genre och jag plöjde Ringen-trilogin och Övärlden-böckerna snart därefter, men hjärtat klappar starkast för Eddings fortfarande. Kan dock tillägga att jag inte tycker att han lyckades komma upp i nåt lika bra i efterföljande serier igen.

 

6 reaktioner på ”#TBT 15 januari

  1. Jag tyckte verkligen om Sagan om Belgarion när jag läste den för många många år sedan, menjag har nog aldrig läst den igen faktiskt. Så jag lånade den faktiskt på biblioteket för ett tag sen men orkade faktiskt inte ta mig igenom den. Robert Jordan däremot, herregud säger jag bara. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s