Bloggjerka 16-19 januari

Veckans bloggjerka kräver nästan en mindre uppsats, så vi kör väl igång direkt:

När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?

Jag kommer knappt ihåg att inte kunna läsa. Jag vet att jag satt och tragglade med Bamse-tidningar sen fyra års ålder kommer distinkt ihåg att jag lyckades läsa en Bamse innan pappa kom hem från jobbet. Jag förstod säkert inte allt, men tillräckligt med hjälp av bilderna. I förskolan var det jag, trots att jag var yngst, som faktiskt satt med de andra barnen och läste Klas Klättermus högt i kuddrummet!

Så jag började alltså tidigt. Mamma tog också jämt med mig och min bror på sagostunderna på biblioteket, och jag har ända sen dess haft ett väldigt nära förhållande till bibliotek och att låna böcker därifrån. När man sen kom upp i mellanstadiet fick man ju plötsligt låna både från skolbiblioteket OCH vanliga biblioteket, eftersom det låg på cykelvägen hem.

Läsningen har dock gått lite upp och ner under åren. Förra året var ju en all-time-high, självklart beroende på bloggen, men jag har varit nere på att bara läsa en handfull böcker om året också så det har verkligen pendlat. Det har varit helt beroende på lust och livet i allmänhet! Nu har jag ju både bloggen och en sambo som är bibliotekarie så just nu finns det nästan inte bättre förutsättningar för fortsatt läsning.

28 reaktioner på ”Bloggjerka 16-19 januari

  1. Mamma och pappa gick till biblioteket med oss väldigt tidigt. Men den dagen jag fick eget lånekort och kunde gå och låna böcker själv, då var jag i himmelriket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s