Rat Queens Vol 1: Sass & Sorcery

132982Författare: Kurtis J. Wiebe, Roc Upchurch

Beskrivning: ”Who are the Rat Queens? A pack of booze-guzzling, death-dealing battle maidens-for-hire, and they’re in the business of killing all god’s creatures for profit. It’s also a darkly comedic sass-and-sorcery series starring Hannah the Rockabilly Elven Mage, Violet the Hipster Dwarven Fighter, Dee the Atheist Human Cleric and Betty the Hippy Smidgen Thief. This modern spin on an old school genre is a violent monster-killing epic that is like Buffy meets Tank Girl in a Lord of the Rings world on crack!”

Omdöme: I ett försökt att ge mig utanför min älskade superhjältegenre i serievärlden så har jag efter tips från flera olika håll plockat upp Rat Queens Volume 1: Sass & Sorcery av Kurtis J. Wiebe och Roc Upchurch. Och nog är det annorlunda alltid. Miljöerna är i och för sig bekanta för alla som läst ens en gnutta fantasy eller spelat dator/TV-spel av rollspelskaraktär. Jag har väl varit inne och härjat på båda områdena, och det märks att författarna också varit det. Igenkänningsfaktorn är på topp, med den ack så viktiga skillnaden att vi har fyra kvinnliga huvudkaraktärer istället. Ungefär här kommer nån och ropar ”Men Red Sonja då? Hon är ju gammal hack n’ slash/sword n’ sorcery-hjältinna! Det här är väl inget nytt?”. Jo, det är det. Den här lilla detaljen att de får behålla kläderna på och inte ser ut som Jessica Rabbit med svärd… fundera på den ett tag.

ratqueensbetty

Sen tar serien inte sig på så otroligt stort allvar – det är inte Conan direkt. Det är massvis med humor och ett högt tempo, vilket gör det till en snabbläst men trevlig läsning. Serien är dessutom rätt blodig när det väl är dags för fight, vilket hanteras lika skickligt av författarna som de lugnare partierna av serien. Teckningsstilen är trevlig också, klar och ganska rena linjer istället för överarbetat eller alltför orealistiskt, däremot har det inte lagts lika mycket krut på bakgrunderna som inte är särskilt detaljrika, men jag har inte något större problem med detta. Just den här volymen samlar de första fem numren av serietidningen som ges ut av Image, så den tjänar främst som en introduktion och sätter ut spelpjäserna inför kommande nummer i form av storylines och liknande, och det finns gott om potential i serien, så Rat Queens är något jag kommer att hålla utkik efter i fortsättningen också!

Rat-Queens-pgs-6-7
Köp på CDON, Adlibris, Bokus

Den här boken löser #2 på Kaosutmaningen 2015

 

2 reaktioner på ”Rat Queens Vol 1: Sass & Sorcery

    1. Man får köpa på sig, väldigt få bibliotek har nåt utländskt sortiment öht. Så man får läsa lite recensioner och hoppas att de har rätt. Men de stora serieförlagen har bra appar när man väl vill shoppa loss!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s