#TBT 22 januari

grekisk-mytologi---gudar-hjaltar-monsterDet är inget snack om att jag var en liten nörd när jag var liten. En av mina favoritböcker hemma hos mina farföräldrar var en historiebok som var så gammal att den nästan i sig själv var ett stycke historia, men jag var i alla fall sanslöst fascinerad av allt som hade med riddare att göra och läste sidorna om korstågen om och om igen. Det här avspeglade sig sen i att jag naturligtvis önskade mig en LEGO-borg och efter några år fick åka till Livrustkammaren (fortfarande något av ett favoritmuseum i Stockholm) där jag fick se min favoritkung(!) Gustaf II Adolfs uppstoppade häst Streiff bland annat. Sånt är stort för en liten kille från skånska landsbygden.

Men förutom riddare och vikingar så fastnade jag väldigt mycket för lokala bibliotekets hylla för mytologi. Där fanns en hel hög med böcker om bland annat nordisk, romersk, sydamerikansk men framför allt grekisk mytologi. Av en slump så hittade min sambo exakt den boken som jag lånade hem massor av gånger på en loppis. Det är alltså boken ”Grekisk mytologi” av Michael Gibson, illustrerad av Giovanni Caselli. Den finns att boka på Adlibris faktiskt, men den utgåvan jag har är från 1977 och jag kan tänka mig att den som fanns på biblioteket var från den utgåvan också.

Jag var helt trollbunden av boken och har fortfarande ett hyfsat hum om grekisk mytologi ett par decennier senare, så nog fastnade en hel del. Föga förvånande så älskar jag God of War-spelen till Playstation, och ser enormt fram emot att få sätta tänderna i Percy Jackson-boxen som står i hyllan och väntar på uppmärksamhet!

3 reaktioner på ”#TBT 22 januari

  1. Hade säkerligen älskat den boken jag med. Själv lärde jag mig massor om Grekisk Mytologi av Xena krigarprinsessan. Kvinnan, myten, legenden 🙂
    Jag hakar förresten på din tbt idag igen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s