Bokbloggsjerka 23-26 januari

Efter en riktigt tung arbetsvecka, kanske den värsta på VÄLDIGT länge så känns det skönt att veta att man bara ska ta sig igenom den här dagen för att sen kunna hålla helg med gott samvete. Har ändå hunnit att läsa ut två böcker så det blir till att sätta sig i helgen och skriva ner lite tankar om dem. Men först tar vi hand om veckans bloggjerka som alltså traditionsenligt anordnas av deckarexperten Annika.

Veckans fråga handlar om vad som för att man fångas av en baksidestext och faktiskt plockar med sig boken hem.

Det här är nog första gången jag reflekterar över det överhuvudtaget. Det är väldigt sällan jag letar upp böcker på det sättet. Oftast har jag redan fått rekommendationer från nån av alla eminenta bloggkollegor därute eller bibliotekarien därhemma, känner till författaren eller på något annat sätt hämtat information om boken för att bestämma mig om jag ska läsa den eller inte. Men rent generellt bör ju texten på nåt sätt fånga temat i boken utan att avslöja för mycket, annars lär det ju inte fungera alls. Och står det ”en hyllning till livet” kommer jag att välja bort den direkt!

19 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 23-26 januari

  1. Jag går också mycket på rekommendation men letar ändå böcker hela tiden. Är även med i ganska många skrivargrupper där detta diskuteras ganska frekvent och jag tycker många av författarna tänker ”fel”. Så jag har tvärtemot dig funderat väldigt mycket på det här. Onödigt mycket 🙂

    Gilla

  2. Precis som du säger så har man ofta fått rekommendationer om böcker. Men jag läser nog baksidestexten ändå vissa gånger. Det är nog bara med mina favoritförfattare som jag ger mig på boken direkt utan att läsa bak på boken.

    Gilla

  3. Jag blir skeptisk om texten är fylld med citat från små okända tidningar, och blir irriterad om den visar sig vara missledande eller allt för avslöjande!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s