#TBT 5/2

Tidigt 1990-tal. Platsen är Väla Centrum utanför Helsingborg. Precis till vänster om en av ingångarna ligger en bokhandel. Där inne står en liten kille och ska än en gång välja en bok att köpa. Han kan inte läsa den på vägen hem, för då blir han åksjuk. Men det ska köpas en bok, inget snack om saken.

Som så många gånger förr blir det en bok med en grön rygg. En bok från Bröderna Wahlströms. Kanske var det en Biggles-bok. Kanske Honda-gänget. Kanske Tre Deckare.

När jag var liten var det verkligen de här böckerna som var grejen. Actionfyllda, spännande böcker. Inte direkt tegelstenar, men ändå en liten utmaning för nån strax över tio år. Och jag plöjde så många av de här böckerna att vi jämt köpte nya. Eller så fick jag av farmor och farfar eller andra i present.

Böckerna med de gröna ryggarna har troligen betytt jättemycket för mig när det gäller läsning eftersom det blev en trevlig tradition att gå och köpa/få en bok. Böcker blev kopplade till något positivt, och det hänger ju uppenbarligen kvar.

Och som tur är blir jag inte längre åksjuk av att läsa på bussar eller tåg.

IMG_0720[1]

Tryckt 1990, så jag antar att jag köpte den nånstans däromkring…

4 reaktioner på ”#TBT 5/2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s