Bokbloggsjerka 6-9 februari

Efter en lätt panikartad morgon så börjar allting nu falla på plats. Fredagsburgaren är på gång men först veckans bloggjerka:

Veckans fråga kommer från Boktjuven Ingerun: Jag tycker att nya barnböcker för barn 6-12 år får lite för lite uppmärksamhet. Kan du bidra med en lista på de bästa böckerna för 6-9 och 9-12 som kom ut förra året?

Den här bloggen är ju tänkt för att behandla böcker för lite äldre läsare än 6-12, men när det gäller runt 10-12-åringarna så har jag faktiskt ett par tips ändå!

Min inre knatte hade gått igång stenhårt på PAX-böckerna av Åsa Larsson och Ingela Korsell. Larsson är mest känd för sina deckare, men här handlar det om en sorts Buffy the Vampire Slayer möter nordisk mytologi med två bröder som starkt påminner om små Sam och Dean i Supernatural. Jag tycker själv att de är jättebra och spännande som vuxen och som sagt, min inre knatte hade älskat dem! Recensioner på de två första böckerna, Nidstången och Grimmen finns att läsa här på bloggen. Dessutom kommer fler böcker under året, vilket jag ser fram emot! Sen tyckte jag också väldigt mycket om Jakob Wegelius Augustbelönade ”Mördarens apa”, men jag tror fortfarande att det är en barnbok som fler vuxna än barn gillar…

9789163879128

9789163879135

 

15 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 6-9 februari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s