#TBT 5/3

På en vanlig arbetsdag kan jag få besök av såväl Miles Davis som Snoop Dogg. Ibland även The Smiths och Dismember och vissa dagar kanske till och med hinna med lite Pavarotti innan eftermiddagskaffet. 

Jag försöker att vara rätt bred i min musiksmak. Samtidigt har jag varit otroligt dömande förr om åren angående andras smak, på gränsen till en besserwisser. Det finns naturligtvis massor med musik och artister jag inte klarar av, men när det gäller vad jag själv vill ha med i mina spellistor försöker jag vara rätt öppen.

Vad har detta att göra med böcker då? Naturligtvis är det så att jag är en sån där som håller Nick Hornbys ”High fidelity” väldigt högt, that’s why. Nu är ju huvudpersonen betydligt äldre än vad jag var när jag läste boken första gången, men det fanns ju ändå massor jag tyckte att jag kunde relatera till, inte minst musikelitismen. Sen är det ju en rolig och välskriven bok om både musik och relationer, så den har ju absolut poänger även om man inte är musiksnobb.

Jag tyckte dessutom om filmen med John Cusack och tycker fortfarande att det är en bra filmatisering, trots amerikaniseringen. Jag köpte så klart soundtracket.

Som tur är identifierar jag inte längre igen mig särskilt mycket med Rob, men det går bara inte att låta bli att älska nån som inleder en film så här:

”What came first, the music or the misery? People worry about kids playing with guns, or watching violent videos, that some sort of culture of violence will take them over. Nobody worries about kids listening to thousands, literally thousands of songs about heartbreak, rejection, pain, misery and loss. Did I listen to pop music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to pop music?”

6 reaktioner på ”#TBT 5/3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s