Bokbloggsjerka 6 – 9 mars

Jag sliter mig lite från ett knöligt jobb-ärende (allvarligt talat – jag vill uttala en fatwa mot Word och dess formateringsverktyg ibland) och besvarar veckans bloggjerka:

Brukar du läsa dedikeringarna som brukar finnas i början eller slutet av böckerna? Vilken är i så fall den mest minnesvärda?

Ja rätt ofta faktiskt. Det är en liten skada från den tiden jag köpte skivor – så gott som alla metal och hardcoreband tackade alltid en massa andra band i sina konvolut, och då fick man ju tips om nya band att lyssna på. Naturligtvis är detta en helt värdelös metod, eftersom det faktum att band X känner band Y inte på något sätt betyder att band Y är bra… men så gjorde vi i alla fall. Så finns det nåt ”författarens tack” så brukar jag kolla igenom det lite snabbt. Ibland ser man ju nåt och tänker ”Åh, känner de varandra”, men däremot är det väl inte ofta man lägger nåt på minnet.

16 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 6 – 9 mars

 1. Jag läser dem alltid. Och jag tar alltid åt mig när författaren (nu senast var det Rick Riordan) tackar bibliotekarier eller folk som jobbar med böcker 🙂

  Gilla

 2. Jag tycker de där sidorna är ointressanta, de är ju en intern angelägenhet mellan författaren och hens nära o kära o förlagskollegor och har inget med berättelsen att göra (oftast)

  Gilla

 3. Jag läser alltid, dedikationerna brukar ju ligga på de första sidorna och man måste börja i rätt ordning ju. Sedan kommer jag ju inte alltid ihåg dom efteråt!

  Gilla

 4. Läser alltid. Har svårt att hoppa över, det tillhör på något sätt hela boken 😉
  Men visst det är väl inte så ofta som det är något som sticker ut men ibland dyker ett eller annat tips upp och det vill man ju inte missa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s