#TBT 12/3

farornas-vag-1Det är ju inte alla läsprojekt som går i hamn. Vissa böcker går inte att få tag på, andra är inte tillräckligt bra. Och vissa drar ut på tiden till den grad att det bara dör ut av sig självt.

Jag började alltså läsa Robert Jordans ”Sagan om drakens återkomst” när jag var 12. Det var JÄTTELÄNGESEN jag var 12. Jag tragglade mig igenom böckerna genom hela mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet, men sedan tog det faktiskt stopp, trots tappra försök. Kanske gav jag upp för att det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Den svenska utgivningen gick ut på att dela varje engelskspråkig bok i två svenska, så det blev ju allvarligt hur många böcker som helst. Serien kommer inte heller att bli fullständigt utgiven i Sverige. Jordan dog ju för några år sedan och Brandon Sanderson fick slutföra serien, och de tre böcker som han är inblandad i kommer alltså inte att ges ut på svenska.

Jag hade alltså inte tålamodet att vänta ut en serie som jag inte hade någon aning om hur och när den skulle sluta, och så här i efterhand kan jag inte heller känna någon större ånger eller ens intresse över att ta upp just den här serien igen. För om det är så att jag tvekar lite över att läsa om Harry Potter trots att jag älskar serien just för att den är så pass lång med sina sju böcker, hur skulle jag då kunna ge mig på Jordans och Sandersons fjorton? Då skulle jag ju kunna lägga ner bloggen under ganska lång tid och det vill vi väl inte eller hur?

Men samtidigt kan jag ju inte låta bli att undra om den är värd att läsa nu när det äntligen går att läsa färdigt berättelsen om Rand Al’Thor och de andra…

8 reaktioner på ”#TBT 12/3

 1. Alltså serien är skitjobbig och hans karaktärer är ju minst sagt irriterande ( Nynaeve med sin förbaskade fläta tex ) och ändå älskar jag den. Någon gång kommer jag läsa klart den, förhoppningsvis inom de närmsta åren. Men inte nu. 🙂

  Gilla

  1. Jag tycker verkligen om Elfquest. Har aldrig tänkt på att språket är lite högtravande innan, men som helhet är serien fortfarande riktigt bra. Och man får ju massor av läsning för pengarna!

   Gilla

 2. Alltså, det är typ mest folk i min ålder som har läst typ samma saker som du och jag har som kommer in och har läst dem på jobbet. Eller alltså typ Jordan/Sanderson/Rothfuss och sånt vi läser. Så om du skulle komma in i butiken och säga vad du läst innan och fråga om du skulle gilla dem skulle jag säga ja! Herre vilken rörig kommentar, men min lektion börjar så har inte tid att omformulera mig…

  Gilla

 3. Jag läste om den, då när sista delen Memory of Light hade kommit ut och jag visste att det fanns ett slut. Och jag gillade hela – det var faktiskt lättare att läsa och hänga med när jag tog hela i ett svep. Visst finns det några segare partier där runt bok 7-8-9 men ändå ljuspunkter som får en att måste-läsa-vidare. Och här är en anledning att läsa om/läsa slut serien: Brandon Sanderson skriver de tre sista. Det blir spänst. Det blir humor. Och han knyter ihop alla lösa trådar. Yej!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s