Velvet Volume 1: Before The Living End

velvet-1Författare: Ed Brubaker, Steve Epting

Beskrivning: ”From the bestselling creators of Captain America: The Winter Soldier comes this smash-hit spy thriller with a unique new twist! – When the world’s greatest secret agent is killed, all evidence points to Velvet Templeton, the personal secretary to the Director of the Agency. But Velvet’s got a dark secret buried in her past…because she’s also the most dangerous woman alive! ”

Omdöme:

– ”Smash-hit spy thriller with a unique new twist”… Vad är det här då?

– Jo, tänk dig att Ms. Moneypenny i James Bond inte bara var en sekreterare som flirtar lite oskyldigt med agenterna, utan egentligen är en före detta super-agent själv. Som om Black Widow tagit ett skrivbordsjobb istället för att springa omkring i svart mc-ställ ungefär.

– Ok…

– Brubaker har ju visat sina färdigheter i spion-thrillersammanhang tidigare, det är ju han som ligger bakom nytändningen av Captain America och grunden till den story som filmen Captain America: The Winter Soldier bygger på, och det är ju som bekant en snudd på klassisk spion-film fast med en kille som gillar amerikanska flaggan väldigt mycket i huvudrollen. (Jag gillar filmen som attans btw). Här tar han sig alltså an genren från en lite annan vinkel, fast ändå med alla de klassiska ingredienserna så att det ändå känns nytt och fräscht.

– Klassiska ingredienser? Du menar den tuffa ombyggda brittiska sportbilen, prylarna, kostymer och balklänningar och ljuddämpade pistoler? ’45 Rothschild-champagne?

– Helt korrekt.

– Funkar det då?

– Ja, absolut! Till skillnad från t ex Mark Millar så tar Brubaker genren på allvar och är ute efter att skriva om en riktigt tuff kvinnlig protagonist. Den här volymen samlar de första numren i serietidningen och jag tycker att man får en riktigt bra start på vad jag hoppas blir en riktigt spännande och välskriven berättelse. Det är tight, bra driv och de små återblickarna från Velvets liv bygger upp världen hur läckert som helst.

– Vad kan du säga om Steve Eptings insats?

– Åh, ruskigt snyggt illustrerat! Han är grym helt enkelt, sätter allt från actionscener till bakgrunder med en riktigt läcker realistisk touch på ett sätt som inte känns så överdrivet som många andra tecknare trillar dit på ibland. Det är ju faktiskt på sin plats att dessutom nämna färgläggaren Elizabeth Breitweiser som gör ett så fruktansvärt bra jobb!

VELVET006007_600– Så om jag förstår det rätt så gillar du det här?

– Oh ja, det här är en riktigt lovande första volym, och som sagt, hela teamet bakom är i toppklass så jag förväntar mig att det fortsätter vara lika bra i kommande volymer (nästa kommer ut i slutet av maj). Rekommenderas varmt!
Adlibris, CDON, Bokus. (Den kostar för närvarande runt hundringen på alla tre ställena)

5 reaktioner på ”Velvet Volume 1: Before The Living End

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s