Den här gången blir det faktiskt ingen Top Ten Tuesday

Den här gången sket det sig nämligen fullständigt. Dagens ämne:

Top Ten Inspiring Quotes from Books (anything that inspires you, challenges you, makes you think, encourages you, etc.)

Grejen är nämligen: det här bryr jag mig inte om. Jag är inte en sån där som stryker under och markerar eller fotograferar meningar och formuleringar i böcker. Nog för att jag uppskattar ett vackert språk som t ex hos Jandy Nelson eller Björn Ranelid (jo, jag är seriös), men som helhet – inspirerande citat? Pfft. Jag är mest intresserad av berättandet och strukturen. Det är nog lite som med musik – antingen är man en text-person eller en musik-person. Jag är så långt ut på musik-skalan att jag håller på att trilla av. Jag kommer väldigt sällan ihåg låttexter, men gitarriff, trum-fills, taktbyten, sånt kan jag gräva ner mig i.

Det enda citat som jag på nåt sätt tycker är inspirerande är inte från en bok, men från regissören Robert Rodriguez (Sin City, Desperado osv). Jag kommer inte ihåg det exakt, men det är ungefär så här: ”Man ska äta minst tre gånger om dagen i resten av ens liv, så varför inte lära sig laga nåt gott till de gångerna?”

11 reaktioner på ”Den här gången blir det faktiskt ingen Top Ten Tuesday

 1. Det var nära att jag också lät bli eftersom jag inte lägger formuleringar eller citat på minnet när jag läser även om jag just då tycker de är bra – och jag gör absolut inga markeringar i böckerna. Men sen letade jag rätt på några citat i alla fall, men inte blev det några 10 stycken, inte.

  Gilla

 2. Den enda boken jag kan faktiskt kan citat från utantill är Liftarens guide och de är ju bara roliga om man gillar boken. Så nu när jag för första gången tänkte vara med skippade jag det, quotes är inte min grej heller.

  Gilla

 3. Då är jag den totala motsatsen, haha! ^^ Jag är så långt in på textskalan det bara går. Så klart jag uppskattar musiken också (så klart), men det är texten som fastnar. Och om jag verkligen gillar en textrad så kan jag spela låten om och om igen bara för att få höra just den textraden. Gillar fina citat i böcker också, men jag skriver sällan ner dem. Tänkte ett tag att jag skulle göra det, men så är det ju också det där med att jag tydligen är ganska lat… Så nej, det blev inte så mycket av det. :3

  Gilla

  1. Min sambo är precis som du i så fall, så det är helt ok. Det är lite spännande, vi hör helt olika saker när vi lyssnar på samma låt. Sen har jag ju spelat i band också, så det blir en liten yrkesskada på det sättet.

   Hon är ju också en sån som verkligen uppskattar lyrik, medans jag inte förstår nånting 🙂

   Gilla

  2. För övrigt: gick in och kollade lite på din blogg och kul att du läser samma utbildning som min sambo gjorde i Borås på min gamla arbetsplats!

   Gilla

   1. Jo, hon jobbar som barn- och ungdomsbibliotekarie i Tidaholm nu sen ett par år tillbaka. Hon jobbade och pluggade parallellt sista året och tog examen 2012.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s