Liebster Awards Rond 2

liebster-award1Den här gången kom nomineringen från Helena på Fiktiviteter.se (ni har koll på henne va, hon är bra!) så tack för detta!

Reglerna lyder: Länka tillbaka till personen som nominerade dig – check!
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig – se nedan.
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare – hur vet man det här?
Gör 11 frågor till dem som du nominerar – se frågorna från förra nomineringen.
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar – nu har väl hur många som helst gjort den här, så haka på, den som vill!

Därför hoppar vi raskt över till frågorna:

1. Vad läser du just nu?

Jag håller på att slalomläsa ”Anna och den franska kyssen” på svenska och engelska. Den engelska versionen vinner överlägset men det är väldigt intressant att jämföra de olika versionerna med varandra. Men gillar jag boken? Njae, jag har svårt att tycka synd om den rika amerikanska flickan som måste gå på internatskola i Paris och träffa spännande människor i Paris och gå runt och bara insupa atmosfären i Paris. Sa jag att den utspelar sig i Paris? Stackars liten liksom.

2. Vilken ungdomsbok skulle du vilja att alla vuxna läste?

Jag har sagt det förr, men ALLA, speciellt de mest konservativa i vårt samhälle borde läsa ”Världens viktigaste kyss” av David Levithan. Fantastiskt välskrivet och går rätt in i hjärtat på en oavsett kön och sexuell läggning.
3. Hur tjock får eller bör en bok vara för att du ska läsa den?

När det börjar bli fyrsiffrigt sidantal börjar jag tycka att det blir lite jobbigt, men är det välskrivet kommer det ju att gå bra till slut. Erfarenheten säger att det kan vara enormt mycket jobbigare att läsa en dålig 250-sidorsbok än en riktigt bra på 700 sidor.

4. Vilken bok har begåvats med det allra vackraste omslaget?

Man ska inte döma boken efter omslaget, det har nån vettig människa sagt. Men Modernistas utgivning av klassiker har ofta ruskigt snygga omslag, kolla här:

austen_stolthet_omslag_mbconrad_morkrets_hjarta_coverkafka_processen_omslag_inb_05. Vilken är din favoritkaraktär från en bok?

Jag tycker så förbaskat bra om Hirka från Odinsbarn!

6. Vilken bok har överraskat dig mest med sitt slut?

Ett av de snyggaste sluten jag läst är upplösningen på Jandy Nelsons ”Jag ger dig solen”. En av de största besvikelserna av samma slag var E. Lockharts ”Kanske är det allt du behöver veta” där den så hypade stora twisten i slutet verkligen inte levererade alls och kändes lika avslagen som en öppen hallonsoda som stått i solen en hel dag.

7. Hur mycket tid lägger du på läsning en vanlig dag?

Runt en timme eller så. Jag läser på bussen hem från jobbet och kanske lite till på kvällen.

8. Finns det någon film du längtar efter att få se?

Förutom nya Avengersfilmen som vi inte lyckades se i söndags och klämmer nu i helgen istället, så kan jag säga så här: Jag såg senaste trailern för Star Wars: The Force Awakens fyra gånger samma dag. Det kan vara en ledtråd…

9. Vad heter världens bästa författare?

Ah, frågan alla hatar att svara på eftersom det är så svårt. Idag säger jag antingen Charles Dickens eller William Shakespeare, men imorgon troligen nån helt annan.
10. Vem av dina favoritförfattare hoppas du ska skriva en ny bok snart?

Alla jag gillar har ju grejer på gång vad jag vet, men just nu känns det långt till hösten då Ransom Riggs, Marie Lu och Siri Pettersen kommer med nytt…

11. Tipsa om en riktigt bra sommarläsningsbok?

Idag recenserar jag faktiskt en perfekt bok för det här: Kickar av Staffan Cederborg – lättsmält välskriven och fartfylld läsning – klockrent för sommaren!

5 reaktioner på ”Liebster Awards Rond 2

  1. Åh vilka snygga omslag Modernista gör till sina klassiker, jag vill äga dem bara för det, trots att jag redan har böckerna hemma. Så vackra!

    Jag har inte heller tagit mig iväg för att se Avengers än, tröstar mig med att se om några av de tidigare hjältefilmerna, men till veckan ska det bli av.

    Gilla

  2. Jag älskar Modernistas omslag till Den store Gatsby 🙂 Jag behöver nog ett ex på svenska också… Överlag är deras klassikerutgivning väldigt snygg.

    Jag håller med dig om Världens viktigaste kyss.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s