Bokbloggsjerka 8-11 maj

Fredag betyder bloggjerka, och tydligen fikabröd till förmiddagskaffet, så det måste vara en bra dag i dag. Veckans fråga:

Mia Eggimann undrar hur du får plats med alla böcker?

Ja, det är snart dags igen att ta tag i den här lilla surdegen. Vi köpte ju en ny hylla för inte alls länge sen, men den fylldes rätt snabbt med de stackars nytillskott som tyvärr fick ligga ovanpå böcker i de andra hyllorna eller, och nu skäms jag lite, dubbelt på hyllplanen (ni vet, när man ställer in en bok och trycker in den så långt bak i hyllan och ställer en annan bok framför).

Alltså ser ju hyllorna ok ut numera och vi behöver en ny ASAP, men väggarna är ju slut!

Så jag antar att det är dags att börja rensa/ge bort/låna ut på obestämd tid. Garaget och förrådet är nämligen fyllt med sambons loppisfynd…

Edit:

Bjuder även på lite fredagsunderhållning, visst blir man lite sugen?

 

 

30 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 8-11 maj

 1. Det är jobbigt när väggarna tar slut. Jag har funderat på mängder av lösningar (böcker i taket, hyllor mitt på golvet…), men ingen känns riktigt bra.

  Gilla

 2. Ikea har den där smarta tilläggsfunktionen där man kan bygga på fler hyllplan ovanpå existerande bokhyllor för att använda ytan hela vägen upp till taket. Annars blir det nog till att flytta till större! Eller kanske göra en lurig lösning i taket?

  Gilla

 3. Dubbelt på hyllplanet är väl en idé, men det är himla svårt att se vilka böcker man har då. Man borde kanske lägga upp ett kartotek över sina böcker och ange var man kan hitta dem.

  Gilla

 4. Fler väggar är största vikt när man älskar böcker! Vi har stora fönsterpartier i vårt vardagsrum….Helt onödigt ju! Tänk så många bokhyllor man kunde fått in där! =)

  Gilla

 5. Problemet är att rensningen känns som ett sisyfosarbete ibland: jag har rensats ut ett hundratal böcker, men det kkommer in minst lika många! Nu har boktravarna på golvet börjat växa igen…

  Gilla

  1. jag har ju lyckats hålla mitt löfte hyfsat om att inte köpa några böcker, men vad hjälper det om sambon plockar hem från bibblan och jag får recensionsexemplar… så de växer i antal hela tiden de där böckerna!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s