Smakebit på söndag

6473057481_ce462009e6_oPå förslag från eminenta Bokhuset så hoppar jag på det här med ”Smakebit på söndag” som anordnats av bloggen Flukten fra virkeligheten. Grejen är alltså att man delar med sig av  en så spoilerfri del av den bok man just nu läser. I mitt fall blir det den här veckan ”Ett Folk utan land” av Melina Marchetta, som mest är känd för ”Jellicoe road”, en av de största litterära vattendelarna i min bekantskapskrets – vissa (jag t ex) tycker att den är helt fantastisk, och andra tycker att den var så långsam att den inte gick att läsa.

atn1024_ett-folk-utan-land”Ett folk utan land” är Marchettas första fantasyroman och utdraget är från sidan 221:

”Sent på eftermiddagen lät de hästarna vila och satt på dynerna och tittade på havet. Inget påminde Finnikin så tydligt om människans obetydlighet som havsvågornas dån. Han mötte sin fars blick. De visste båda att det nu inte fanns någon återvändo från den väg de skulle ta. Även om de samlade ihop sitt splittrade folk, kunde Finnikin inte låta bli att tänka på att de också ledde ut dem i krig. Att ta tillbaka Lumatere skulle inte bli lätt. Och lyckades de, hade de ingen aning om vad de återvände till. Skulle deras land med sina fem olika folk bli ett kungadöme delat i två delar: de som levt i exil och de som varit instängda?”

15 reaktioner på ”Smakebit på söndag

  1. Jag älskar också Jellicoe Road, men kan se vad det är som gör att andra kan ha svårt för den. Ett folk uutan land älskar jag; fantasy och Marchetta var en underbar kombination 🙂 Jag har inte kunnat slutat tänka på den sedan jag läste ut den. En ny favorit hos mig!

    Gilla

  2. Tack för smakbiten! Tillhörde också det andra lägret, funkade inte med Jellicoe Road, men borde kanske ge författaren en chans till och läsa en annan bok någon gång… 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s