#TBT 27/5

livlakarens-besok-romanPå lördag ska jag åka till Skåne men utan att passera mitt barndomshem. Jag ska förvisso träffa min familj, men inte åka hem och det känns faktiskt lite konstigt eftersom det huset är så förknippat med ens uppväxt. Men den här gången kommer jag att vara flera mil därifrån och åka till en annan av alla de städer jag har bott i Sverige (jag är en sån där som drar upp flyttstatistiken ORDENTLIGT).

Och bland annat har jag bott i Borås i ett antal år. Där hade jag förmånen att faktiskt vara med i en liten bokklubb (Bokklubben Bävern, men varför den hette så vet jag faktiskt inte) med några av mina kollegor där vi alla valde var sin bok efter ett roterande schema och sen läste alla och skrev små recensioner som vi la upp på vår egen sida på intranätet. Avancerat, eller hur? En av de böcker jag valde var Per Olov Enquists ”Livläkarens besök”.

Det skulle jag aldrig ha gjort.

Det är en av de allra tråkigaste och ointressantaste böcker jag läst i hela mitt liv och trots andra människors försäkran om att den är helt fantastisk så har jag tydligen missat exakt allt som är bra med den. Fattar INGENTING. Är det nån som vill förklara för mig så står kommentarsfältet till ert förfogande. Speciellt hur den kan vara prisbelönt med Augustpriset…

Jag kan säga att mina kollegor tyckte ungefär samma sak.

Och jag gav faktiskt berättelsen en andra chans i form av filmen ”En kongelig affære” med Alicia Vikander och Mads Mikkelsen men den var ju ungefär lika tråkig.

4 reaktioner på ”#TBT 27/5

    1. Men det är ju fel svar, måste ju få veta vad som är bra… eller så är jag inte tillräckligt finkulturell. (För övrigt det mest troliga alternativet).

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s