Topp Tio-Tisdag 2/6

Juni Schmuni. Det är mest oktober hela tiden tycker jag. Men tydligen är det juni nu eftersom studenterna lämnar jobbet och det äntligen blir lite lugnt i korridorerna…Temat den här gången:

Top Ten Books I’d Love To See As Movies/Tv Shows

Det är inte superlätt och alla böcker behöver verkligen inte bli film eller TV, men om man får välja fritt:

 • Eld och Nyckeln, de två övriga delarna av Engelsfors-trilogin. SNÄÄÄÄÄÄÄÄÄLLA?
 • En filmatisering som jag vet kommer och som jag ser fram emot är av Ransom Riggs underbara böcker om Mrs. Peregrine och hennes besynnerliga barn. Tim Burton är inblandad och det känns beyond klockrent!
 • Legend-trilogin av Marie Lu.
 • Skulle inte heller tacka nej till lite bra filmatiseringar av svenska ungdomsböcker med killar i huvudrollerna, som t ex Kickar av Staffan Cederborg, den skulle kunna bli en riktigt trevlig film eftersom den redan är så pass filmisk i sig själv.
 • Kodnamn: Verity av Elisabeth Wein
 • Och gärna mer Tintin-filmer i samma stil som den som kom härom året, och kanske Spirou och Nicke, eller Johan och Pellevin, Lucky Luke?

Och med anledning av ett inlägg för nån vecka sedan, en trailer på en film jag inte visste existerade. Nu är det dessutom en fransk film som är dubbad till tyska, men valde ändå den här för att man får se mer av en viss gul varelse med ca 9 meter lång svans:

9 reaktioner på ”Topp Tio-Tisdag 2/6

 1. Legendseriens filmrättigheter är ju sålda, och det sägs att det är någon av Twilightregissörerna som ska få jobbet att ansvara för regin. Vet inget om något releasedatum dock.

  Gilla

  1. Uuuh, Twilight… *ryser* de filmerna imponerade inte direkt, varken i story eller regi. Skådespeleriet behöver vi inte ens prata om.

   Gilla

   1. Jag tänker bara på den smått parodiskt värdelösa adaptionen av Divergent-serien och hoppas att de inte väljer att hugga av allt som är bra med Legend för att den ska passa i ”amerikansk ungdomsfilms”-mallen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s