Top Ten Tuesday 4/8 – Sagostund!

Men hej! Det var ju inte igår, eller hur? Men nu är det dags att ta på sig långbyxorna och strumporna för nu är det snart höstsäsong, även här hos mig. Och vilket bättre sätt att sparka igång allt än en Top Ten Tuesday? Tyvärr var det kanske inte det allra lättaste ämnet att göra listor på den här veckan, men vad tusan, vi kör väl?

Ten Fairytale Retellings I’ve Read/Want To Read (or you could do fairytales I want to be retold or fairytales I love)

I hyllan så ligger Neil Gaimans ”The Sleeper and the Spindle” som avhandlar inte bara en, utan två sagor på en gång på Gaimans vanliga lilla vis. Den muppar alltså upp både Snövit och Törnrosa på samma gång, och när allas favorit-britt näst efter Simon Pegg härjar, då vet man att det blir läsvärt.

Sen har vi ju den här ”The Lunar Chronicles” av Marissa Mayer som jag nämnt några gånger tidigare, vilka spinner vidare på såväl Rödluvan, Askungen och Rapunzel (hittills) det ska dyka upp fler böcker i serien. Jag har inte läst serien själv, men såg dem inne på Akademibokhandeln idag och man blir ju allt lite sugen ändå.

Det här är de enda som jag kan känna mig sugen på att läsa, men googlar man så finns det ju en uppsjö av omarbetade sagor att läsa. När det gäller sagor som jag skulle vilja se i omarbetade versioner så vet jag egentligen inte heller vilka det skulle vara. Har ni några förslag?

En reaktion på ”Top Ten Tuesday 4/8 – Sagostund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s