#TBT 6/8

Idag blir det en lite annorlunda #TBT. Idag handlar det om fynd i gamla böcker, eller närmare bestämt i magasinerade böcker på biblioteket. Bea, min sambo, hittade ett gammalt brev som antagligen använts som bokmärke, och man undrar ju verkligen om bakgrunden till brevet. Vad tror ni? Läs och förundras, för det har vi gjort.

Brevet är adresserat till Fröken Ellen Johansson, Storgatan 22, Falköping, och är dessutom märkt ”Angeläget” Det skickades 1917 enligt poststämpeln.

”Zinkgruvan den 1374 1917.

Bästa fröken Johansson. Hjärtligt tack för kortet som jag har bekommit för länge sedan. Har väntat brev en längre tid men förgäves.

Jag beder Dig än en gång om ett svar på mitt sista brev. Hvarför skriver Ellen ej något svar, tror Ellen att jag har ljugit för henne angående Elsa Thorén.

Var snäll och skicka tillbaka foto, så få vi väl sluta med korrespondensen. Varför har Ni bedragit mig så jag skickade foto till eder. Jag kunde aldrig tro Ellen om det. Hade trott att Ellen hade ett godt, rent och ädelt hjärta med det ser ej så ut.

Jag beder Dig än en gång, skriv svar på mitt enkla brev och sänt foto med.

Tänk vilken härlig vår det är här i Dalarna, om Ellen vore här, men det man har hoppats får man glömma.

Allting i världen jag glömma men Ellen, den trolösa, den glömmer jag ej.

Får nu avsluta min slarviga skrivning för denna gång i hopp om att Ellen uppfyller min önskan. Om Ellen sänder tillbaka kortet så skall jag förlåta henne allt on hon har gjort mig. Ty skriften säger, ”Om någon slår dig på det vänstra kindbenet, så vänd honom ock det andra till”.

Farväl min älskling och glöm mig ej. Adjö.”

unnamed

Visst undrar man?

2 reaktioner på ”#TBT 6/8

  1. Åh gud vad spännande. Brevskrivaren kan ha blivit catfishad av Ellen den trolösa. Fast Elsa Thorén kan ju också vara brevskrivarens partner ( även om brevskrivaren hävdar något annat ) och Ellen har helt enkelt med ovanligt sunt förnuft avslutat relationen istället för att själv bli lurad? Jobbigt med sådant här dock är ju att man sällan får svar på sina funderingar, men väldigt spännande. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s