#TBT – Alla vet väl att jorden är platt?

Jag kom att tänka på det här när jag satt och skrev veckans TTT-inlägg. Jag har ju aldrig nämnt Terry Pratchett här, så nu är det alltså dags.

TERRY PRATCHETT.

Humor är så ruskigt svårt. Man kan sitta på sin kammare och tycka att man är hur rolig som helst och småfnissa åt sig själv, men så fort man drar ett skämt för någon annan så tittar de på en som om det är fel på en. Jag säger inte att det hänt, men… ok, ja det har hänt.

Därför blir jag så imponerad av författare som är allmänt erkända som roliga typer, åtminstone i bokform. Douglas Adams var rolig som attans, och så alltså även herr Pratchett. Båda hade dessutom den goda smaken att ägna sig åt genrer som jag själv uppskattar, dvs både sci-fi och fantasy. Huruvida det finns roliga deckarförfattare vet jag alltså inte. Det borde det väl göra, eller? Nån där ute vet säkert, droppa i så fall gärna en rad i kommentarsfältet.

Men Skivvärlden alltså. Fullsmockat med fantasyklichéer vända ut och in och upp och ner och oftast VÄLDIGT VÄLDIGT roligt. Det finns så mycket där som är bra. Döden. Rensvind (ja, jag har läst det mesta av min Pratchett-konsumption på svenska). Brandkåren.

Jag hade till och med ett datorspel. Det var vansinnigt snyggt och med bra röstskådespeleri, men som ni som läst någon av de här böckerna säkert inser, så in i bängen svårt.

Nu blir det ju tyvärr inga fler böcker av Pratchett då han gick bort för ett tag sen, men det finns ju mängder av böcker att ta tag i för den som har tid:

6241b98e13e6be139a7f2f20a3d105d6

3 reaktioner på ”#TBT – Alla vet väl att jorden är platt?

    1. Var faktiskt säker på att du var en sån som läst mycket Pratchett, så tji fick jag! Men du lär gilla honom, och nu har du ju ett praktiskt schema att följa dessutom!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s