#TBT – bättre sent än aldrig

Jag är helt off i publiceringsschemat, jag hinner liksom inte på kvällarna just nu, men jag försöker läsa en del i alla fall. Men det kommer att bli bättre, förhoppningsvis ganska snart.

Tanken med #TBT har ju varit att vara lite nostalgisk över böckerna man läst (eller för den delen INTE läst) men den här gången blir det, med anledning av flytt, mer en reflektion över hur FRUKTANSVÄRT tunga flyttlådor med böcker är.

För de kan ta mig tusan vara dödligt tunga, speciellt när de ska uppför en smal brant stege (vissa kallar den trappa, men sådana människor behöver gå till optikern). Och de är många. Böcker förökar sig tydligen snabbare än råttor, men det är sånt som man liksom inte märker när man slänger upp en Billy-hylla då och då. Det är först när man packar ner böckerna som man märker att ”Hoppsan Kerstin, här gick det åt två lådor och då har vi inte ens rensat första hyllplanet”. Det är rätt traumatiskt.

Och sen ska som sagt lådjäveln lyftas också.

Alltså, jag gillar att gå till gymmet och lyfta saker. Men det är inte alls samma sak som att lyfta pappkartonger med handtag som skär in i händerna (jag jobbar med datorer, jag är inte smed för bövelen) och som väger marginellt mindre än en nyfödd flodhäst. Jag HATAR flyttlådor nästan lika mycket som jag hatar att skruva ihop IKEA-möbler.

Men det här gör ju också att jag håller på att konvertera.

Jag har tidigare sagt att jag inte behöver äga böcker. Jag är nöjd med att läsa dem.

Samtidigt är det ju inte riktigt hela sanningen – det är ju trots allt så att jag gillar att hallucinera med ett dött träd i händerna.

Men nu börjar jag alltså vackla i min tro, och har till och med gått så långt att jag börjat be om recensionsexemplar som e-böcker istället.

Visst är det lustigt hur det kan bli?

2 reaktioner på ”#TBT – bättre sent än aldrig

  1. Det skär i hjärtat att behöva säga det här, men jag kan inte längre läsa i vilket ljus som helst och ibland blir det liksom lättare med e-bok. I en upplyst mobil. Och det har inget med egentlig ålder att göra, vi kan väl kalla det att jag även kroppsligen digitaliseras. I takt med tidsåldern. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s