Top Ten Tuesday – vill du skriva en bok med mig?

Veckans tema är alltså ” Top Ten Author Duos You’d LOVE To See Write A Book Together”.

Jag är egentligen inte alls såld på det – jag tycker oftast att de klarar sig ganska bra på egen hand, men visst, det finns ju exempel där det faktiskt funkat – jag gillar ju Holly Blacks och Cassandra Clares ”Magisterium” betydligt bättre än vad jag gillar t ex Clares 40 000 miljarder böcker om de däringa Shadowhuntersarna.

Det behöver ju inte nödvändigtvis bli bättre – det är ju öppet mål att tänka sig att Jandy Nelson tillsammans med David Levithan eller Rainbow Rowell och Melina Marchetta skulle bli skitbra, men risken känns nästan större att 1 +1 inte skulle bli 3 utan… 1,5 och det vill vi ju inte ha, eller hur?

Så frågan är alltså – vilka skulle kunna må bra av att jobba ihop?

Det första jag tänker på är faktiskt en redan existerande serie som jag vill läsa mer av, men som verkar vara nerlagd eller nåt åt det hållet – ”World of Voodoo” av Petrus Dahlin och Lars Johansson. Please, en bok till?

Jag tänker också att jag skulle tycka att det var spännande med ett samarbete med Leigh Bardugo och Marie Lu – en som är riktigt duktig på miljöer och en som är rätt vass på starka karaktärer borde ju kunna komplettera varandra?

Jandy Nelson kanske inte borde skriva ihop med någon annan som sagt, men om Shaun Tan illustrerade – oj oj oj!

Och som avslutning – jag tycker ju att J.R.R.R.R.R.R.R. Tolkien är en av världens långsammaste författare *duckar för stenar/rutten frukt* så om Rick ”Gasen-i-botten” Riordan kunde sparka till den gamle gubbstrutten så kanske t o m jag skulle kunna läsa hans böcker igen.

6 reaktioner på ”Top Ten Tuesday – vill du skriva en bok med mig?

 1. Alltså, jag läste ju en novell av Bardugo i Slasher Girls, och var inte nöjd. Om samarbetet innebär att hon besudlar Lus böcker med en massa miljöbeskrivningar och drar ner tempot avsevärt och gör så att berättelsen inte är driven av händelser typ alls så får de inte jobba ihop. *bestämmer* mvh diktator.

  Gilla

 2. Jag förstår hur du tänker med Lu/Bardugo, men jag tycker att Den unga eliten visar att Lu har lite samma problem som Bardugo i fantasigenren: bara världsbygge med några väldigt ospännande komponenter som utgör handling och karaktärer. Så om de ska skriva ihop måste det vara dystopi. (Kul att vi är fler diktatorer.)

  Jag är däremot lite nyfiken på Bardugos Six of crows-serie. Känns som om den åtminstone har potential att bli mer karaktärsdriven.

  Gilla

  1. Jag funderade faktiskt på om jag skulle para ihop dig med mån, men kom inte på nåt klockrent alternativ – så vi vänder på det: vem skulle du tycka var rolig att jobba med?

   Gilla

   1. Jag önskar mig, kaxigt nog, ofta ett jobb som redaktör för de böcker jag läser. Jäklar vad vissa skulle ha kunnat lyfta sig i håret om jag fått vara där och skälla på dem och kräva mer machete-redigering. Jag skulle vara som Paolo Roberto med en megafon!

    Jag är ju väldigt svag för samarbete (går knappt att missa mina kärleksförklaringar till Annorna) så att någon gång få skriva ihop med nån annan hade varit häftigt.

    Har inte läst Rick Riordan, men har fattat att han är ”all action all the way”, det hade kunnat vara kul att para med mina tedrickarscener… Sedan är jag lite sugen på fantasy, och då vore det skoj att få samarbeta med nån riktigt vass världsbyggare. Siri Pettersen, eller Kristin Cashore. Någon med lite ”vidare” fantasi än vad jag har. Eller Erin Morgenstern, fast då skulle jag nog känna att jag bara satte bläckplumpar i språket hela tiden… 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s