Mysteriet på Hester Hill

mysteriet_p_hester_hill-ohlsson_kristina-33273561-frntlFörfattare: Kristina Ohlsson

Beskriving: ”Meg och Frank ska tillbringa några sommarveckor hos farbror Eliot och Carl på Hester Hill. Så fort de kommer fram till det stora huset börjar det hända märkliga saker.

Vad är det för barn som Meg hör gråta på natten? Vem är flickan med flätan som väntar på den övergivna tågstationen? Och vad var det för olycka som hotade att förstöra både Hester Hill och hela byn.”

Omdöme: Vem gillar inte kombinationen spökhistoria, stort gammalt hus med hemliga gångar och konceptet ”det var en mörk och stormig natt”? ”Mysteriet på Hester Hill” riktar sig mot barn i slukaråldern (som jag tydligen inte växt ifrån) och är så pass välskriven och spännande att man med gott samvete kan läsa den när barnen gått och lagt sig bara för att ”kolla hur den slutar”. Den är snäppet snällare än de populära PAX-böckerna och är väl aldrig riktigt skrämmande utan håller sig på en lagom men fortfarande spännande nivå rakt igenom.

Ohlsson lyckas enkelt mejsla ut en intrig på ett sätt som känns väldigt gediget, klassiskt och genomtänkt – det här med tidsresor kan vara lite pyssligt men det hela sys ihop snyggt och prydligt utan att försöka förklara alldeles för mycket (det är ju annars ett irriterande problem när oförklarliga koncept ändå ska förklaras och det slutar med att man som läsare måste ta fram skämskudden å författarens vägnar). Boken som helhet skriker sommarlovsföljetong. Däremot hade jag velat ha lite mer av… allt. Lite mer tidsresor. Lite mer spökerier. Lite mer om karaktärerna. Det finns liksom alltid lite mer plats i efterrättsmagen. Mysrysligt var ordet!

Tack till Lilla Piratförlaget för recensionsexemplaret!

Finns på CDON, Bokus, Adlibris, bokhandeln i stan eller i huset där de snälla bibliotekarierna med fotriktiga skor jobbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s