#TBT 11/2 Nytt eller nött?

Det är ju svårt att inte tänka på Harry Potter en dag som denna nu när de bestämt sig för att ge ut manuset till ”The Cursed Child” i bokform men dagens #TBT får handla om nåt helt annat, nämligen det inte helt bekväma i att aldrig avsluta vissa serier. Inte för att de är dåliga, utan mer för att det bara aldrig blir av. Och att inse ansträngningen att man kommer att vara tvungen att läsa om en hel serie bara för att kunna läsa sista boken utan att se ut som ett mänskligt frågetecken.

Ett par såna som jag har liggande är Christopher Paolinis serie om Arvtagaren, där jag fortfarande har kvar halva serien. En annan är Lian Hearns serie om klanen Otori, en serie som jag egentligen inte fattar varför jag inte läst ut – den handlar ju om ninjas för guds skull!

Och varför jag inte läst ut Philip Pullmans Guldkompassen vete tusan. Den är ju bra, det vet jag ju innerst inne.

Problemet är ju att det hela tiden kommer så mycket nytt och spännande som man vill sätta tänderna i. Varför läsa nåt man redan läst om det finns nåt nytt runt hörnet? Jättesvårt att låta bli, eller hur?

Egentligen borde man kanske, på samma sätt som jag bestämt med recensionsexemplar under första halvan av 2016, bara försöka ignorera allt nytt och lägga krutet på att beta av lite gammalt. Eller?

 

3 reaktioner på ”#TBT 11/2 Nytt eller nött?

  1. Jag försöker blanda mycket. Så man läser både nyutgivet och böcker som kom ut för flera år sen. Även om böckerna inte är nya i bokvärlden så är ju böckerna nya för mig 🙂 För övrigt håller jag på att läsa Eragon serien och är på tredje boken, och serien är såå bra, så du borde läsa!

    Gilla

  2. Alltså. Jag har inte läst ut Percy Jackson ännu (snart dock!). Och mår typ fysiskt dåligt av att inte ha avslutat Vargbröder som jag började läsa när jag var typ 10? Tror inte ens att de var bra? Men vill bli klar ändå…

    Gilla

  3. Guldkompassen lockar av någon anledning inte, Harry Potter tar jag tag i någon annan vacker dag och Otori har jag halvläst. Eragonserien däremot, den har jag läst sönder. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s