Bokbloggsjerka 19-22/2 -2016 – det handlar om DIG

Så är det faktiskt. Det handlar om DIG. Veckans fråga på alkb.se kommer från en läsare vid namn Cecilia:

Hur interagerar du med dina läsare, lockar till dig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta läsa bloggen. Hon vill även veta vad det är som driver dig till att blogga och hur mycket du tänker på dina läsare när du bloggar.

Let’s begin, shall we?

Interaktionen är rätt enkel. Ni kommenterar. Jag svarar. Några av er följer mig på instagram och/eller twitter. Jag gör detsamma tillbaka. (Underförstått – följ mig på instagram och twitter!)

Att locka till sig nya läsare är betydligt svårare. Av statistiken att döma så verkar jag inte göra det – det är ganska likartade siffror hela tiden, vilket å andra sidan betyder att jag inte tappar särskilt många heller. Kanske behöver jag byta strategi? Jag länkar ju alla recensioner t ex till de stora handlarna för att få in lite trafik den vägen och följer i stort sett alla svenska/nordiska bloggar jag tycker verkar vara intressanta och kommenterar där. Så fort jag har recenserat en bok så ser jag också till att förlaget får veta det, eftersom de ofta länkar tillbaka från sina hemsidor. Många bäckar små och allt det där.

Om ni läser det här vet ni antagligen redan varför ni gillar den här bloggen. Jag kan ju bara spekulera i att ni läsare antagligen gillar hur jag skriver eller gillar den typ av inlägg som publiceras här. Eller så är ni bara självplågare eller använder mig som skräckexempel, de alternativen finns ju också.

Och ska jag vara helt ärlig så kan mycket av det här bero på att jag inte tänker jättemycket på er när jag bloggar. Jag tänker på MIG. Jag kan inte och vill inte anpassa mig på nåt sätt efter nån annan. Bloggen existerar enbart för att jag tycker att det är roligt och jag skriver på mitt säregna lilla sätt med en massa tramsiga metaforer och svordomar och allmänt idiotiskt, dvs den typ av svammel som jag själv gillar att läsa. Jag avskyr inlägg om book hauls eller månadssammanfattningar så därför skriver jag inga sådana även om många andra gillar att läsa den typen av inlägg. Så i slutändan handlar kanske allt om mig ändå.

Trevlig helg på er, kära medborgare!

 

18 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 19-22/2 -2016 – det handlar om DIG

  1. Detta ständiga problem!

   Twittern är väl lite av ett sorgebarn för mig om man ska vara ärlig. Däremot tycker jag att instagram ger ett trevligt komplement eftersom det handar mer om blider och möjligheter till att visa upp en annan sida av en själv. Sen är det ju så att den instagram jag har länkat inte är specifikt skapad för bloggen utan fanns långt innan jag började så det kräver ingen större anstränging från min sida.

   Gilla

 1. Det där sista stycket håller jag med om till 100%. Jag varken kan eller vill ändra mitt sätt att skriva. Bloggen är nog det mest egocentriska jag har, där är det jag som bestämmer 🙂

  Gilla

 2. Du har i alla fall kommit med dagens roligaste svar på varför folk läser din blogg: ”är ni bara självplågare eller använder mig som skräckexempel?” Vi är många som bloggar för vår egen skull men självdistans kan det nog vara ont om … 😀

  Gilla

 3. Det känns som det blir rätt tydligt vid sådana här tillfällen att bokbloggare bloggar på det sätt som de vill (bloggar med hjärtat) och även om vi alla har bokbloggar så finns det många olika stilar.

  Gilla

 4. Haha, jag ville inte riktigt erkänna det i mitt inlägg, men jag tänker inte särskilt mycket på läsare när jag skriver. Utan jag skriver det jag vill skriva och kan inte ändra mig. Bloggen är till för mig och för att jag tycker att det är kul.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s