Påddkästs

Jag har snöat in lite på poddar nu på senare tid. Från att ha varit helt ointresserad så har jag mer och mer börjat lyssna på såna på morgonen in till jobbet. Och när jag lagar mat. Eller diskar. Eller plockar fram frukost. Man kan ju inte bara lyssna på gammal hardcore eller hästjazz, man vill ju allmänbilda sig lite.

Allmänbilda sig som i ”nu lyssnar jag på übernördar nörda loss”.

Därför har jag t ex både börjat och slutat lyssna på Creepypodden. Skräckhistorier i all ära, men det blev liksom aldrig riktigt kul. Det kan ju så klart ha att göra med att skräck som sådant aldrig riktigt varit min grej.

De poddar jag däremot går igång på har för övrigt nix-nada-nothing med litteratur att göra. Jag har inte kommit dit än. Det är roligare att lyssna på folk som pratar om andra saker. Ibland kör jag P3-dokumentärer eller true crime. Men oftast handlar det om sånt som ligger mig ännu närmare om hjärtat.

Exempelvis har jag fastnat rätt hårt för Stiljournalen. Jag gillar kläder och stil, vett och etikett och Fredrik och Filip (nej, inte DE Filip och Fredrik) är väldigt underhållande och trevliga att lyssna på.

Ingen som känner mig blir väl förvånad över att Burgarpodden också snurrar rätt flitigt. Fine, det är McDonalds som ligger bakom den, men podden har faktiskt ett bra innehåll ändå med allt från trendspaning till historia och bra gäster. Och fan vet om inte Christoffer har mitt drömjobb: produktutvecklare på Donken.

Den podd jag ändå uppskattar allra mest, och där jag kommer på mig själv att hela tiden sitta och argumentera med de som pratar i podden är ändå Farfarsparadoxen. ”Men Andreas!” ”Oskar, men vet du inte…” ”Yes, där har du helt rätt.” Det jag gillar bäst är bredden, att podden gör nedslag i så gott som varje del av den populärkultur som jag själv älskar och är uppvuxen med.

EDIT: Jag glömnde nämna Historiepodden. En av grabbarna, Daniel, pratar riktigt grov östgötska. Som alla vet är östgötska min kryptonit och jag kan alltså inte sluta lyssna.

Vilka är era favoriter därute?

8 reaktioner på ”Påddkästs

 1. Sawbones, rolig amerikansk podd om medicinhistoria, är min absoluta favorit. Både lärorik och riktigt kul (och inte så lite äcklig). Creepypodden är ju bara en översättning av No sleep podcast, det är lite lamt tycker jag.

  Gilla

 2. Blev SÅ förvirrad av rubriken. Tills ett ljus tändes av ordet ”podd” haha. Måste nog försöka ta tag i att lyssna på Farfarsparadoxen, och True crime låter super intressant … för tillfället lyssnar jag mest på unga vuxna som pratar om det ena och det andra – Den fantastiska resan och Flora & Frida är mina favoriter 🙂 Allt vi säger är sant gillade jag också väldigt mycket när den fortfarande fanns …

  Gilla

 3. Hallå du kanske skulle gilla Obiter Dictum! Eller Myter & Mysterier. Båda är ju sådana här ”snubbar som diskuterar”-poddar. Jag har svårt för det för tycker det kan bli så jäkla pladdrigt och… Öh, snubbigt. Men det kanske inte rör dig. Det är inte mina bästa poddar. Men det är inte så att jag inte står ut som med tex Stuff you should know som är helt olidligt pladdrig. Tänker att du och Odpod-snubbarna rimligtvis borde ha samma referensramar också. Tror jag är lite för ung.

  Gilla

  1. Bara genom att scrolla igenom beskrivningarna på Obiter Dictum så vet jag redan att jag kommer att gilla. HUR FAN SKA JAG HA TID!?!?!?

   Gilla

 4. Kul att du är så förtjust i Farfarsparadoxen! Rodnar av berömmet. 🙂

  Annas tips är jättebra, Obiter Dictum är en superb podd med ett massivt arkiv att välja från. Håller för övrigt med om att det är lite tröttsamt med alla gubb och snubbpoddar om nörderier. Mer geekpoddar av kvinns säger jag!

  Några jag lyssnar på förutom nyss nämnda podd: Gårdagens värld idag igen, Hög av serier och Intresseklubben antecknar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s