Fantastisk hjälp

Så här strax innan jul så är det inte fel att höja blicken lite från årets julklapp (VR-glasögon? WTF?) och tänka lite på de som är tvungna att tänka på basala saker som att hålla sig vid liv. Det kan handla om fattigdom, krig, flykt, sjukdom eller nåt annat elände.

Ett fint initiativ i vår lilla bubbla är Fantastikhjälpen. Det är ett projekt som går ut på att skriva en barn/ungdomsbok och därefter donera så mycket som går av intäkterna till någon hjälporganisation. Dessutom får man en bra inblick i alla de stadier som en författare går igenom under skrivandet av en bok och nu finns också ett par kapitel att provläsa. Det leds av Marcus Olausson, känd för Serahema-böckerna och är hans första försök att skriva för en yngre publik.

Jag kommer att följa det här med stort intresse och hoppas att flera andra kommer att göra det också!

4 reaktioner på ”Fantastisk hjälp

 1. Åh vad kul att du skriver om det ( och känner till det ). Roligt och viktigt projekt som vi hoppas ro i hamn till sommaren. Och storyn är så himla bra! Lite partisk där kanske men det är ändå sant, jäkligt bra. 🙂

  Gilla

  1. Bra idé Elisabeth! Vi kommer köra hårdare på PR-sidan när vi har lite mer matnyttigt att komma med, men igår blev jag t.ex. intervjuad av lokalpressen TTELA här i Trollhättan.
   /Marcus

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s