Spider-Man: Homecoming

spider-man-homecoming.jpgAlla som följer den här bloggen vet att superhjältar ligger mig varmt om hjärtat. Lika varmt som maträtter av typen bröd-kött-ost-bacon-bröd eller läskeblask, och den som suttit längst på tronen när det gäller superhjältar är Spindelmannen. Därför var det ju fantastiskt när Marvel lyckades deala med Sony om att få använda sin egen supersnubbe i sina egna filmer (det där med rättigheter alltså…) och den lille sprattlande figuren fick dyka upp i Captain America: Civil War. Jag såg om den för nån dag sen och det var precis lika bra som jag kom ihåg.

Som tur är har han också fått en egen film (och fler ska det bli, tjoho!) och det var så klart givet att jag skulle se den också.

Så jag ville bara säga några saker om filmen. Jag ska hålla det spoilerfritt, don’t worry.

Det första är att ni inte kommer att bli besvikna. Tom Holland gör en jättefin Peter Parker/Spindelmannen, om än den allra klantigaste av alla Spindelmän vi sett på film. Det är en väldigt bra superhjältefilm. Den är rolig och actionfylld och allt det där. Och de spelar The Ramones. Två gånger.

081108.86154741_620X620.jpgDet andra är att de lyckas göra en av de absolut fjöntigaste superskurkarna nånsin, nämligen Vulture/Gamen till en skurk som ändå funkar. Jag ska erkänna att jag var enormt skeptisk, men det gick.

För det tredje: om ni gillar den här filmen så är det inte bara övriga Marvel-filmer som ni ska kolla in. Nej, ni ska ut och kika efter filmer signerade John Hughes, och det är precis här vi kan separera er läsare i två grupper: antingen de som säger ”Öh, vem?” eller den andra som säger ”ÅÅÅH John Hughes” och nu ser ut som den där hjärt-emojin i ansiktet. Det kan eventuellt finnas en åldersfaktor som har betydelse där.

Det är nämligen så att den här filmen har minst lika mycket gemensamt med Breakfast Club och Fira med Ferris som med Captain America. Förmodigen mer med John Hughes-filmerna om jag tänker efter.

Kan det bli tydligare än så här?

Spider-Man-Homecoming-Breakfast-Club-Poster

Ni andra som sett Spider-Man: Homecoming, vad tyckte ni?

 

2 reaktioner på ”Spider-Man: Homecoming

  1. Jag tyckte att filmen kändes mer John Hughes är superhjältefilm, och det tyckte jag om. Jag gillar superhjältefilmer jättemycket, men för mycket av det goda och allt det där. Så det kändes väldigt uppfriskande med i stort sett en tonårskomedi (fler bra sådana, tack!) som hade actionelement. Jag gillade att Peter fick vara en tonåring, och både hans ålder och verksamhetsområde porträtterades bra mycket mer realistiskt än tidigare Spidermanfilmer. Jag tycker att hans superhjältekarriär var på en så himla bra nivå, och något vi inte fått se tidigare. Och skurken var logisk! Det kändes inte alls orimligt eller överdrivet, utan som något som skulle kunna hända i ett sådant universum som de existerar i.

    Jag var lite skeptisk innan jag såg filmen (har inte sett de tre-fyra senaste marvelfilmerna eftersom det känns som att det har blivit för stort och/eller för mycket av allt (jag pallade inte ens att försöka Civil War eftersom jag BARA VILL ATT ALLA SKA VARA KOMPISAR)) så jag hade ingen relation till den här versionen av Spindelmannen sedan tidigare. Men OJ vad jag gillade honom! Kanske till och med så att jag måste försöka mig på Civil War ändå… 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s