Bloggtipset du inte får missa!

I bloggens ungdom var jag ung och dum. (Nu är jag bara dum.)

Jag blev fullkomlig fartblind och alldeles överrumplad och glad över att det faktiskt finns förlag som vill skicka böcker till en helt gratis i utbyte mot lite mer eller mindre intelligent svammel om böckerna ifråga.

Eftersom jag har mindre självbehärskning än… ja… en unge som får välja helt fritt bland lösgodiset på Hemmakväll eller liknande sockermånglare så gick det här lite överstyr.

Jag blev lite påmind om det nu eftersom det börjar trilla in lite böcker, dels spontanutskick men även utskick inför bokmässan och ett eller annat exemplar som jag faktiskt frågat efter själv.

Men läxan är denna, kära medbloggare – var restriktiv som tusan! Gå inte på den lätte att fråga om exakt varenda bok som verkar det minsta intressant. Om ni är lika odisciplinerade som jag så kommer det att sluta med högar av böcker som bara ger er dåligt samvete.

Nyttja istället the local library! Då kan ni ju åtminstone i teorin bara plocka de böcker som ska läsas just nu. Om inte annat så måste ni lämna tillbaka böckerna nån gång och slipper i alla fall skämshögarna.

 

 

8 reaktioner på ”Bloggtipset du inte får missa!

 1. Är supersämst på att tacka nej, så känner igen fenomenet. Men nu har jag åtminstone fått upp läsflåset. Avverkade tre böcker förra veckan och räknar med att läsa minst två till denna vecka, så skämshögen krymper.

  Problemet är att det anländer nya hela tiden, så den krymper inte lika mycket som jag önskat. Räknar med att min nuvarande hög (16 recex) ska vara helt utläst v. 49 enligt mitt strikta lässchema…

  Gilla

 2. Precis sån där var jag också, helt lycklig över att ngn vill GE böcker till MIG. (och jag jobbar ändå på bibliotek så borde lugnat mig) Men högarna växte och blev krav och måsten… så ville jag inte ha det. Numera tackar jag nej till alla recensionsex, och av de obeställda böckerna som dimper in läser jag bara dem jag ändå planerat att läsa (hej Saker ingen ser…). Annars lånar jag allt på bibblan, eller köper via Amazon till min Kindle. Inga krav, inga förväntningar – och läslusten kan leva.

  Gilla

  1. Att jobba på bibliotek måste ju vara både bra och dåligt ur den aspekten. Böckerna bara STÅR DÄR och vill bäras hem. Men man måste sansa sig: ”Don’t get high on your own supply” som Easy-E rappade.

   Gilla

  2. h, det är precis det jag vill, få rec ex, men det lär dröja då jag -för inte så länge sedan, gick vidare; dvs goodreads till en blogg, vad har förlagen för kriterier för att man ska ses som aktuell.? ni har väl gått den vägen redan och kan ge tips och förslag (tacksamt) Tack

   Gilla

   1. Hej! Enklast är att bara maila dem o fråga snällt. Jag upplever de flesta förlag som väldigt generösa. Och sen maila tillbaka när du recenserat så att de ser att du faktiskt läst och funderat lite.

    Gillad av 1 person

 3. Som författare skäms jag onekligen lite när jag försöker få en bloggare att läsa min bok, för man fattar ju att det är så här det ser ut. Min egen skämshög – som ju inte är någon direkt skämshög eftersom jag har ganska lite ”ansvar” utåt (även om jag själv anser att jag bör läsa något av andra författare som jag kan tänkas springa på) – är inte så liten den heller. Den ligger dessutom och skriker åt mig, högljutt. Tyst, skämshög!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s